Μάνης Χρυσόστομος «Και σήμερα ο Χριστός μας είναι σημείο αντιλεγόμενο»

ImageΤην πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου τίμησε με την πρέπουσα λαμπρότητα κλήρος και λαός στο Γύθειο, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 20011.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλος, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Πατριανάκου και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος.

Να σημειωθεί, ότι τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ιστορημένα στην εικόνα της υπαπαντής, είναι και το πρόσωπο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Ο Άγιος Συμεών ήταν άνθρωπος δίκαιος, ο οποίος απεύθυνε προς τον Θεό παράκληση δια τον Ισραήλ».

«Η χάρις του Αγίου Πνεύματος τον οδήγησε να πάει στον Ναό, τα γόνατα του από το γήρας ήσαν σχεδόν παραλληλισμένα και τα χέρια του αδύναμα. Όμως βρήκε την δύναμη φερόμενος υπό του άρματος του Αγίου Πνεύματος, να ανέβει τα σκαλιά του ναού και εκεί να υποδεχθεί τον Κύριο μας», πρόσθεσε ο κ. Δωρόθεος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να παραστεί στους εορτασμούς της Πολιούχου Γυθείου.

«Η γνωριμία μας είναι μεγάλη από τότε που είμεθα πρεσβύτεροι και Αρχιμανδρίτες στην Ιερά Σύνοδο, και συνεργαστήκαμε εκεί έτη πολλά. Βέβαια διατηρήθηκε αυτή η θεοφιλής φιλία», τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.Image

Επίσης ο Μητροπολίτης Μάνης ανέφερε χαρακτηριστικά «Εσείς Σεβασμιώτατε υπηρετείτε στη Νησιωτική Ελλάδα, δώδεκα διαμαντόπετρες εις το Αιγαίο μας στο οποίο επίφθονα βλέμματα εχθρών, φίλων, συμμάχων και άμα έχεις τέτοιους συμμάχους τι να τους κάνεις τους εχθρούς. Το εποφθαλμιούν και πολλά ακούομαι τις ημέρες αυτές, για συναξιοποιήση και συνεκμετάλλευση».

«Εκεί λοιπόν ως θαλασσόλυκος επί των κυμάτων της θαλάσσης, πέραν των 33 ετών ως Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας κηρύττετε τον λόγον της αληθείας και του ευαγγελίου σ΄ αυτά τα δώδεκα νησιά», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Μάνης επεσήμανε ότι και «σήμερα ο Χριστός μας είναι σημείο αντιλεγόμενο και γι΄ αυτό ο κόσμος δεν εφπλοεί, διότι θέλει και εξακολουθεί να τον αγνοεί».

Τέλος πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας της Πολιούχου στο κέντρο του Γυθείου, όπου τελέστηκε μια σύντομη δέηση προς τιμήν της Υπαπαντής.

Εμφανίσεις: 91962
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!