Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κλούζ Βαρθολομαίος

ImageΕκοιμήθη χθες Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 πλήρης ημερών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κλούζ κ. Βαρθολομαίος, της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα χθες στις 19:45 ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος αναχώρησε για την αιωνιότητα, όπου τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας στην Τρανσυλβανία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κλουζ Βαρθολομαίος, ήταν υπέρμαχος του Ρουμανικού πνεύματος και πάντοτε μιλούσε για τις αξίες και τις παραδόσεις της χώρας.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», Τοποτηρητής της Μητροπόλεως ανέλαβε ο ίδιος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

Ο Πατριάρχης Δανιήλ μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του 90χρονου Μητροπολίτη Κλούζ Βαρθολομαίου, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του κάνοντας λόγω για μια απώλεια της Ρουμανικής Εκκλησίας.

«Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος ήταν υπέρμαχος της ορθοδόξου πίστεως, αλλά και υποστηρικτής της ρουμανικής πνευματικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Τέλος, ο Πατριάρχης υπογράμμισε, ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κλούζ ήταν ιεραποστολικό πνεύμα, και πάντοτε είχε εφάρμοζε νέες μεθόδους στην ποιμαντική διακονία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κοινωνίας.

Εμφανίσεις: 75865
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!