Καστορίας "Γιατί μόνο όταν έχουμε ανάγκη θυμόμαστε την Εκκλησία;"

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του  Αγίου Τρύφωνος στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέας Λεύκης Καστοριάς.

Το απόγευμα του Εσπερινού έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος, μέρος της τιμίας κάρας του Αγίου, το οποίο έστειλε στην Καστοριά για τις ημέρες του εορτασμού από την Άνδρο όπου φυλάσσεται, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής χοροστάτησε και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, για την ξεχωριστή ευλογία που δίδει στο λαό της ακριτικής επαρχίας της Καστοριάς και την ευκαιρία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του αγίου που τόσο ευλαβείται.

Επίσης, ο κ. Σεραφείμ στο θείο λόγο του αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του ανθρώπου σήμερα απέναντι στο Χριστό μας αλλά και πόσο συχνά τον θυμόμαστε.

"Γιατί επικαλούμαστε τον Χριστό μόνο τις δύσκολες στιγμές;", "Γιατί μόνο όταν έχουμε ανάγκη θυμόμαστε την Εκκλησία;" είπε χαρακτηριστικά ο ακρίτας Επίσκοπος θέτοντας τα ερωτήματα στο εκκλησίασμα.

"Σήμερα ο λαός μας υποφέρει και η πίστη μας στον Ιησού Χριστό πρέπει να δυναμώσει, η προσευχή μας πρέπει να είναι αδιάλειπτη και η μόνη ελπίδα και καταφυγή, πυξίδα και λιμάνι μας πρέπει να είναι η Εκκλησία και ο Χριστός μας", κατέληξε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καστορίας.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος στους δρόμους της Νέας Λεύκης με την παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσέτρεξαν να λάβουν την ευλογία του θαυματουργού Αγίου.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 72348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!