Κερκύρας Νεκτάριος "Ο Χριστόδουλος άκουγε, ακόμη και εκείνους που τον μισούσαν"

ImageΣτο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα τελέστηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 το τριετές μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος επεσήμανε ότι το μνημόσυνο αυτό αποτελεί και για την τοπική Εκκλησία οφειλόμενο  χρέος για έναν αληθινά μεγάλο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και για τον ίδιο ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον πνευματικό του πατέρα, ο οποίος του έδωσε και τους τρεις βαθμούς της ιερωσύνης.

Χαρακτηριστικά τόνισε σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος: «Πατέρας πνευματικός ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δυναμικός και οξυδερκής, με κατά Χριστόν μόρφωση στην καρδιά του. Με  το μειδίαμα και το χαμόγελο σαγήνευε τις καρδιές των ανθρώπων. Σαγήνευε ακόμη και με τον λόγο και με την ψαλμωδία του, καλώντας τους ανθρώπους στο Θεό."

"Υπήρξε πατέρας που άκουγε, ακόμη και εκείνους που τον δυσφημούσαν και τον μίσησαν. Αυτό συμβαίνει με τους αληθινούς ποιμένες της Εκκλησίας. Εκείνος που προσφέρει την αλήθεια, «κείται εις πτώσιν και εις ανάστασιν πολλών, είναι αντιλεγόμενο σημείο", επεσήμανε επίσης ο κ. Νεκτάριος.

Εν συνεχεία τόνισε, ότι "η μνήμη του είναι ζωντανή, ιδίως στους νέους ανθρώπους, που τόσο ο ίδιος αγάπησε, αλλά και εκείνοι του ανταπέδωσαν την αγάπη και ακόμη τον θυμούνται. Δεν θα παύσει ο λόγος του να λειτουργεί προφητικά. Έβλεπε τι επρόκειτο να συμβεί στις μέρες μας."

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, υπογράμμισε: "Μίλησε για τα εθνικά συμφέροντα, για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, για τις αξίες της παιδείας και της οικογένειας, για όλα όσα δίνουν νόημα στη ζωή μας. Μας άφησε ως παρακαταθήκες να αγαπάμε την Εκκλησία, την πίστη μας, το Χριστό μας, για να μπορέσουμε να αντέξουμε τα όσα συμβαίνουν."

"Και γι’ αυτό η μνήμη του θα παραμείνει πάντοτε άσβεστη στις καρδιές όλων των Ελλήνων", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πλήθος λαού ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου και ένωσε τις προσευχές του για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πρωθιεράρχου.

 

Εμφανίσεις: 57540
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!