15ετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Γρηγορίου Γ΄

ImageΜε κατάνυξη τελέσθηκε το 15ετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου Παπουτσοπούλου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Ο Μακαριστός Επίσκοπος της Καστοριάς εκοιμήθη ακριβώς πριν από 15 έτη, 30 Ιανουαρίου 1996.

Τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο θείο λόγο του αναφέρθηκε τόσο στους τρεις φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος, τους τρεις Ιεράρχες την μνήμη των οποίων τιμά η Εκκλησία μας όσο και στον Μακαριστό Προκάτοχό του, τη φυσιογνωμία και το ήθος του οποίου αποκάλυψε στο εκκλησίασμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σεραφείμ, αναφερόμενος στους τρεις μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας, επεσήμανε πως οι τρεις αυτοί άνδρες ακολούθησαν το δρόμο και τα χνάρια του Ιησού Χριστού, και πως μέσα στον κόσμο της αλαζονείας και του εγωισμού, απεδείχθησαν φιλόθεοι και φιλάνθρωποι. Ταυτόχρονα, παραλλήλισε την εποχή που έζησαν και έδρασαν οι μεγάλοι αυτοί Ιεράρχες, με την εποχή τη δική μας και σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως τότε έτσι και σήμερα απουσιάζει η αγάπη από τη ζωή μας και τις δράσεις μας διότι κυριαρχεί το συμφέρον.

Το συμφέρον του κέρδους χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Για τον Άγιο Προκάτοχό του, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος, τα λόγια του Μητροπολίτου Καστορίας, ήταν γεμάτα συγκίνηση και νοήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Γρηγόριος, έζησε στα χνάρια του Χριστού, όπως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ακολούθησε τη στενή οδό που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών, όπως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και άνοιξε την καρδιά του σε κάθε πονεμένο άνθρωπο, σε κάθε δημιούργημα του Θεού που είχε ανάγκη, γι’ αυτό και ο Μακαριστός Γρηγόριος, έγινε "τύπος των πιστών εν πάσι και βάσταξε τα στίγματα του Ιησού μας Χριστού εν τω σώματι αυτού", κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

Τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, μετέβη στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου, ο οποίος κείται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού Ναού και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αγίου Ιεράρχου και Προκατόχου του, κυρού Γρηγορίου του Γ’.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 78093
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!