Δημητριάδος Ιγνάτιος "Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα του"

ImageΣτην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Mega» μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των λαθρομεταναστών, για τον φράχτη και για το Ευαγγέλιο στη Δημοτική.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφερόμενος στο θέμα των κειμένων τόνισε, ότι «η γλώσσα της Παλαιάς Διαθήκης σίγουρα δεν είναι απόλυτα κατανοητή σήμερα στους Έλληνες, καλώς η κακώς έτσι έχει η κατάσταση. Τα κείμενα αυτά είναι διδακτικά, δεν είναι ευχές τις Εκκλησίας».

«Η εμπειρία η δική μας είναι, ότι ο λαός μας αποδέχθηκε και υπάρχει άκρα ησυχία, και ακόμα και οι ίδιοι οι ιερείς μου κατάλαβαν τα κείμενα», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

Ερωτηθείς, εάν ο Αρχιεπίσκοπος κρατάει σιωπή, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: «Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα του, ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο και εγώ σέβομαι την προσωπικότητα του ανθρώπου. Ο πρώτος πάντοτε δίνει τον τόνο και σ΄ αυτό παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του, οι τελικές όμως αποφάσεις είναι της Ιεραρχίας. Εκεί σήμερα νομίζω έχουμε εξαιρετική σωφροσύνη.»

Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον φράκτη, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «είναι αλήθεια ότι δυστυχώς αυτή την στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα στην Ελλάδα, ένα κλίμα που επιτρέπει να λαμβάνονται μέτρα που δεν ξέρω και εγώ πόσο απόλυτα σωστά είναι».

«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρέπει να επικρατήσουν νόμοι, να υπάρχουν κανόνες λειτουργίας του κράτους μας. Εμείς όμως θα κηρύξουμε τον απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του κάθε άλλου, το δικό μας κήρυγμα είναι ένα στο πρόσωπο του κάθε άλλου συναντούμε τον αληθινό Θεό, όποιος και αν είναι σε ότι και αν πιστεύει», πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Εάν αυτός ο φράχτης καταπατήσει δικαιώματα και τσαλακώσει πρόσωπα, δεν είναι καλός. Εάν διασώσει πρόσωπα και ανθρώπους τότε έχει καλώς, αυτό εξαρτάται από την χρήση που θα γίνει και τον τρόπο».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε, ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις νέες γενιές μας, να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα. Γι’ αυτό και εμείς θα επιμείνουμε, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ένα σωστό και αναγκαίο μάθημα για τα παιδιά στα σχολεία μας.»

«Γιατί από εκεί θα αντλήσουν τις αξίες να υπερασπιστούν τον άνθρωπο και το πρόσωπο του, για μένα αυτό είναι μια βασική αλήθεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Εμφανίσεις: 77347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!