Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος "Δεν θέλουμε να δούμε στον τόπο μας, απάνθρωπες σκηνές"

ImageΣτην τηλεοπτική εκπομπή «Έρευνα» και στον δημοσιογράφο Παύλο Τζίμα, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, για το θέμα της κατασκευής ενός φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άνθιμος ερωτηθείς για τον εν λόγω φράχτη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σύνορα μας είναι ένα ποτάμι, το οποίο ξέρουμε πως όταν φουσκόσουν τα νερά του πόσο ανεξέλεγκτο γίνεται. Το ξέρει όλη η Ελλάδα!"

"Λοιπόν οι άνθρωποι που θα εγκλωβιστούν μέσα σ΄ αυτό το σύρμα και θα συμβεί μια ξαφνική πλημμύρα και βγουν τα νερά κάτω, δηλαδή θα τους βρούμε πνιγμένους δίπλα στο φράχτη;", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο επεσήμανε, ότι «Θεωρώ ότι δεν είναι ο φράχτης λύση. Κάποια στιγμή εμείς οι ίδιοι που βγάλαμε τις νάρκες, εμείς οι Εβρίτες που για λόγους ασφαλείας θέλαμε τα ναρκοπέδια, ζητήσαμε να φύγουν όταν αντιληφθήκαμε, ότι πλέον πολλοί μετανάστες καθοδηγούνται ίσως και προς τα ναρκοπέδια.»

«Είδαμε πάρα πολλά περιστατικά και εγώ ο ίδιος έχω ζήσει, ανθρώπων και παιδιών που έπεσαν μέσα στα ναρκοπέδια και τους είδαμε διαμελισμένους, η χωρίς χέρια, η χωρίς πόδια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Επίσης ο δυναμικός Ιεράρχης, υπογράμμισε: «Δεν θέλω να δούμε στον τόπο μας, μια τέτοια απάνθρωπη σκηνή…»

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι, είναι αδελφοί μας, ότι και να είναι από όπου και αν έρχονται», τόνισε κλείνοντας ο κ. Άνθιμος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εμφανίσεις: 89658
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!