Ο Καστορίας Σεραφείμ τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θ. Λειτουργία του Αγ. Γρηγορίου

ImageΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την παραμονή της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ετέλεσε  την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Συλλειτούργησαν μαζί του περίπου 10 ιερείς και 2 διάκονοι και ένα πλήθος πιστών παρακολούθησε και εβίωσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά το Ιερό Ευαγγέλιο, όπως ορίζει και η τάξις, ο Μητροπολίτης Καστορίας στο θείο λόγο του αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και παραλλήλισε την εποχή την οποία έζησε με την εποχή τη δική μας, τονίζοντας εκείνο το λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου «ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύδει».

"Και όπως τότε, η μοναδική ελπίδα ήταν ο Χριστός, έτσι και σήμερα η μοναδική ελπίδα του κόσμου είναι ο Χριστός. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας κάποια από τα ποιήματα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που αναφέρονται στο πρόσωπο του Χριστού, τόνισε ότι εκείνο το οποίο θα πρέπει να ζητήσουμε σήμερα και εκείνο το οποίο θα πρέπει να επιδιώξουμε στη ζωή μας, είναι το να έχουμε συνοδοιπόρο το Χριστό".

"Όταν έχουμε συνοδοιπόρο το Χριστό τότε πραγματικά και τα προβλήματα θα επιλυθούν και την οικονομική κρίση θα ξεπεράσουμε αλλά και θα προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για να βρεθούμε μαζί του στη Βασιλεία των Ουρανών", κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως κοινώνησε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, χωριστά των Αχράντων Μυστηρίων, του αγίου σώματος και του τιμίου αίματος, όπως γινότανε στην αρχαία Εκκλησία.

Φωτογραφίες: Romfea.gr

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 70291
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!