Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου – (Φώτο)

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Μακαρίου, όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Το πρωί τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Να σημειωθεί, ότι στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι, οι Τοπικοί Σύλλογοι με παραδοσιακές στολές, πάρα πολλά παιδιά καθώς και πλήθος κόσμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Μακαρίου.

«Οι άγιοι της Εκκλησίας μέσα στην καρδιά τους ήταν μακριά από τα ανθρώπινα και τα καθημερινά τις λύπες και τις χαρές, όλα όμως τα έβλεπαν μέσα από το πρίσμα της υπερβάσεως κατοπτεύοντας προς το πρόσωπο του Θεού», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννης.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Γι’ αυτό και ο Άγιος Μακάριος μας καλεί να κάνουμε υπέρβαση των προσωπικών μας αδυναμιών, ούτε στις χαρές να ενθαρρυνόμαστε, ούτε στις λύπες να απογοητευόμαστε. Και στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, πρέπει να έχουμε αισιοδοξία για το καλύτερο.»

Εν κατακλείδι ευχήθηκε στον εορτάζοντα μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, τονίζοντας ότι «το έργο σας, η πορεία σας, μας διδάσκουν και μας παραδειγματίζουν και να συνεχίσετε να επιτελείτε εδώ στην ακριτική μητρόπολη άριστα το έργο σας, όπως κάνετε μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, φέτος ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος συμπληρώνει δέκα χρόνια αρχιερατείας από την εκλογή του 2001 – 2011.

Τέλος να σημειωθεί, ότι χθες στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου Μακαρίου και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 120158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!