Ο Καστορίας στο Άγιον Όρος - Θεοφάνεια στο Πρωτάτο

ImageΠροσκεκλημένος της Ιεράς Κοινότητος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ετέλεσε την ιερά αγρυπνία επί τη ευκαιρία της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων στον πάνσεπτο ιερό ναό του Πρωτάτου, με τη συμμετοχή του Πρώτου του Αγίου Όρους της Λαύρας Γέροντος Παύλου Λαυριώτου, πλειάδος ιερομονάχων, ιεροδιακόνων και μοναχών.

Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας παρετέθη πανηγυρική τράπεζα όπου ο άγιος Πρωτεπστάτης ευχαρίστησε δεόντως τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Ο σεσβασμιώτατος αρχικά ευχαρίστησε την Α.Θ.Π δια την παροχήν της ευλογιας εισόδου στο αγιώνυμο Όρος και τελέσεως της αναιμάκτου Θείας Λειτουργίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε  καταλλήλως στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι η εορτή των Θεοφανείων " είναι η εορτή της ελευθερίας, της αναγεννήσεως και της αναπλάσεως του ανθρωπίνου γένους".

Εν κατακλείδι παρακάλεσε την τιμία των μοναχών χορεία να  προσεύχονται δια την πνευματική κρίση, την οποία διέρχεται εσχάτως η αγαπητή πατρίδα μας.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 82186
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!