Χειροτονία διακόνου και πρεσβυτέρου στην Άνδρο από τον Σύρου Δωρόθεο

ImageΔύο χειροτονίες τέλεσε το Σαββατοκύριακο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στο νησί της Άνδρου, μια εις διάκονον και μια εις πρεσβύτερον.

Το Σαββάτο, 8 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Σύρου στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Μεσαριάς, τέλεσε χειροτονία εις Πρεσβύτερο του διακόνου Δημοσθένη Μοναχού.

Ο νέος πρεσβύτερος είναι ιεροσπουδαστής στο Ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, και ο οποίος πρόκειται να διακονήσει σε ενορίες στερούμενες από ιερέα της Άνδρου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα το οποίο αναφερόταν περί της τεσσαρακονθημέρου διαμονής του Κύριου στην έρημο.

Απευθυνόμενος προς τον νέο πρεσβύτερο μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Κύριος δοκιμάσθηκε, πειράχθηκε, ενίκησε τον πειρασμόν, όχι γιατί θέλησε να δείξει την θεϊκή του παντοδυναμία, αλλά θέλοντας να αφήσει σε όλους μας παράδειγμα, ότι ο άνθρωπος έχει μέσα του δυνάμεις τις οποίες πρέπει να ενεργοποιήσει για να νικήσει όλα εκείνα τα εμπόδια που θα βρεθούν στην πορεία του προς την βασιλεία του Θεού».

«Και εσύ στη ζωή σου θα δοκιμασθείς, θα πρέπει να οπλιστείς με δύναμη και με κουράγιο ώστε να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες, και να φανείς αντάξιος της αποστολής που σήμερα σου αναθέτει η Εκκλησία», πρόσθεσε ο κ. Δωρόθεος.

Την επομένη ημέρα Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011 ο Μητροπολίτης Σύρου τέλεσε χειροτονία διακόνου, στον ιερό ναό Παναγίας Χώρας Άνδρου.

Χειροτόνησε εις διάκονο τον Δημήτριο Βουτσά από την Άνδρο, ο οποίος είναι πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου, και ήδη αναμένει τα αποτελέσματα για να καταστεί και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε τρία βασικά στοιχεία τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία σήμερα.

Πρώτον οι λίγες ιερατικές κλίσεις, δεύτερον η απροθυμία των συζύγων που ήδη είναι προς χειροτονία να γίνουν πρεσβυτέρες.

Και τρίτον, ότι δεν υπάρχει από την οικογένεια η κατάλληλη παιδεία προκειμένου τα παιδιά να βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, και αν υπάρχουν κλίσεις δυστυχώς πολλές φορές οι γονείς δεν τις καλλιεργούν.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 4640
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!