Άποψη:" Πλήρωση της Μητρόπολης Λευκάδος"

ImageΚύριε Διευθυντά… Την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τρίτη 24/6

για την πλήρωση των τριών κενών Μητροπολιτικών εδρών, Λευκάδος και Ιθάκης, Θηβών και Λεβαδείας και Παροναξίας, καθώς και την εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων για τις Μητροπόλεις Ηλείας, Ιωαννίνων και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

 

Στη Μητρόπολη Λευκάδος οι ισχυρές υποψηφιότητες είναι δύο. Πρόκειται για τους λευκάδιους Αρχιμανδρίτες κ. Νικηφόρο Ασπρογέρακα και κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.

 

Ο ηγούμενος της Φανερωμένης Νικηφόρος Ασπρογέρακας, που προκρινόταν επί πολλά χρόνια ως ένας εκ των ισχυροτέρων διαδόχων του μακαριστού Μητροπολίτη Λευκάδος Νικηφόρου, στηρίζεται από τους εκπροσώπους όλης της τοπικής κοινωνίας της Λευκάδας.

 

Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα έδαφος κερδίζει και ο Αρχιμανδρίτης  Θεόφιλος Μανωλάτος (κατάγεται από το νησί Καστός και είναι φίλος της Ιθάκης), ο οποίος υπηρετεί στις υπηρεσίες του Συνοδικού Μεγάρου, στη Μονή Πετράκη, και υποστηρίζεται από ιεράρχες οι οποίοι στήριξαν την εκλογή του κ. Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

 

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ως και σήμερα δεν έχει δώσει πουθενά το χρίσμα. Και αυτό διότι ο ίδιος είχε εκφράσει πολλές φορές επί Αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου την αντίρρησή του στην προώθηση συγκεκριμένων υποψηφίων από τον Αρχιεπίσκοπο και την ψήφισή τους από την Ιεραρχία.

 

Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η δική μας Μητρόπολη. Τι θα γίνει; Ποιος θα εκλεγεί; Ας προσέξουν οι Άγιοι Ιεράρχες γιατί ακούμε και πράγματα … αλιτζόρδινα… Προωθείται λέει, ακούγεται και αυτό, υπέργηρος βοηθός Επίσκοπος από την εποχή του μακαρίτη του Σεραφείμ για Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης.

 

Εάν συμβεί αυτό τότε «έστε η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης». Τα προβλήματα θα συνεχιστούν και τίποτε δεν θα πάει μπροστά.

Τα προβλήματα της Ιθάκης της πολύπαθης, έχουν συσσωρευτεί και διογκωθεί.

 

Χρειάζεται Επίσκοπος-άνθρωπος νέος με πλατύ ορίζοντα κα μεγάλη αγάπη, διορατικότητα, συνεργάσιμος, απλός, ήρεμος και προσοχή… καμία ανάμειξη Λευκαδίτη στα της Ιθάκης.

 

Έχουμε κόσμο και κληρικούς άξιους και δυνατούς για να λύσουν τα προβλήματα της Ιθάκης. Ανθρώπους με ιδέες και μεράκι να δουλέψουν για την Εκκλησία και το λαό της. Αναμένουμε λοιπόν το καλύτερο. Και μη ξεχνάμε το στόχο μας.

 

Την ενσωμάτωση μας στην Μητρόπολη Κεφαλονιάς. Αυτό πρέπει να το ξέρει αυτός που θα εκλεγεί. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει αμέσως μόλις εκλεγεί.

 

Πάντως όποιος και από τους δύο και αν εκλεγεί πιστεύουμε ότι δεν βλέπει με καλό μάτι την απόσχιση της Ιθάκης και την υπαγωγή της στην Μητρόπολη της Κεφαλονιάς.

 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

 

 

*Η Romfea.gr δεν υοθετεί τις απόψεις αναγνωστών, ούτε φέρει καμία ευθύνη για το περιοχόμενο των κειμένων. 

Εμφανίσεις: 285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!