Μα λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στη Λάρισα

ImageΜε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Λάρισας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης καλωσόρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου τον κ. Σεραφείμτης ακριτικής Καστοριάς και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον εμπνευσμένο κήρυγμα του μίλησε για τις τρεις Διακονίες του Αγίου Αθανασίου: Την Διακονία της Θείας Τραπέζης, την Διακονία του Λόγου και την Διακονία της Αγάπης, ενώ έκανε παραλληλισμό της πνευματικής κρίσεως που βιώνουμε σήμερα με την κρίση της εποχής του εορτάζοντος Αγίου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Αχίλλιος Τσούτσουρας.

Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευθύμιο Τσάτσα, ένα νέο παιδί της ενορίας, ο οποίος υπηρετεί ως Αξιωματικός στο Στρατό.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στη σύντομη προσλαλιά του, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους ενορίτες για τον Προστάτη άγιο τους, και τους προέτρεψε να βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία και να στηρίζουν με την παρουσία τους, τους Ιερούς Ναούς μας και τον Ιερό Κλήρο.

Εμφανίσεις: 72505
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!