Ο Σερρών Θεολόγος στον Υπουργό Πολιτισμού για την Μονή Προδρόμου

ImageΠραγματοποιήθηκε σήμερα (13.1.2011) στις 11.30  π.μ. στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα η προγραμματισθείσα συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο με θέμα την ενημέρωσή του σχετικώς με την καταστροφή που έπληξε την ιστορική, Βυζαντινή Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών και την διερεύνηση της δυνατότητος, από μέρους του Υπουργείου και μέσα από το Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, της χρηματοδοτήσεως των εργασιών αναστηλώσεως και  αποκαταστάσεως του ιστορικού και θρησκευτικού μνημείου.

Στην συνάντηση εκτός του κ. Υπουργού και των αρμοδίων  υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, συμμετέσχον οι Βουλευτές του Νομού Σερρών κ.κ. Μ. Τζελέπης, Ευστ. Κουτμερίδης, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστ. Καριπίδης (δι’αντιπροσώπου, λόγω ασθενείας), και Ηλ. Πολατίδης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιω. Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Π. Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε Σερρών κ. Αρ. Δρογαλάς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος. Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

Ο κ.Υπουργός ενημερώθηκε και προφορικώς  για την καταστροφή που έπληξε την παλαίφατη Ιερά Μονή και εξέφρασε την συμπάθειά του γι’αυτήν καθώς και την πρόθεσή του, στο μέτρο πάντοτε του εφικτού, να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια αναστηλώσεως της πληγείσης Ιεράς Μονής.

Τονίσθηκε από πλευράς του κ. Υπουργού ότι για να υπάρξει η οποιαδήποτε χρηματοδότηση του έργου αναστηλώσεως της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου χρειάζονται απαραιτήτως ώριμες αρχιτεκτονικές και άλλες  μελέτες,  σύμφωνες πάντοτε με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις  της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Η εκπόνηση και η ωρίμανση αυτών των μελετών συνιστούν αυτήν την στιγμή την πρώτη προτεραιότητα για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό. Τέλος ο κ. Υπουργός ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση  διεβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί τις Σέρρες και τον Νομό Σερρών.

 

Εμφανίσεις: 63954
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!