Φωτορεπορτάζ από τα Άγια Θεοφάνεια στην Καστοριά

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, παρόντων του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππα Πετσάλνικου, του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή και των υπολοίπων πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής αλλά και πλήθος κόσμου που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Γιαννουσά, η εγκύκλιος του επιχώριου Επισκόπου επί τη εορτή των Αγίων Θεοφανείων.

Ο κ. Σεραφείμ στην εγκύκλιό του αναφέρεται στη φανέρωση του μυστηρίου της Αγίας Τριάδος στα νερά του Ιορδάνου, στο γεγονός της Επιφανείας της Χάριτος του Θεού, αλλά και στο μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος μέσω του οποίου ο ίδιος ο Χριστός έγινε πρωτότοκος όλων εκείνων που αναγεννιούνται πνευματικά μέσα στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας.

Ας χαρούμε, σήμερα, για τα αγαθά, τα οποία μας χάρισε ο Χριστός, που είναι η ελευθερία, ο φωτισμός, ο αγιασμός, η υιοθεσία, η κληρονομία της Βασιλείας των Ουρανών. Ας χαρούμε μέσα στην ελευθερία των τέκνων του Θεού.

Ας πορευθούμε το υπόλοιπο της ζωής μας, σύμφωνα με το θέλημά Του, για να Τον δούμε και στη γη, αλλά πολύ περισσότερο στον ουρανό, προκειμένου να ζήσουμε αιώνια μαζί Του, καταλήγει στην εγκύκλιό του ο κ. Σεραφείμ.

Εν συνεχεία, αφού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν εν πομπή στην παραλίμνια περιοχή «Σταυρός», όπου έγινε και ο αγιασμός των υδάτων βουτώντας στα παγωμένα νερά της λίμνης 5 νεαροί, στους οποίους ο κ. Σεραφείμ, δώρισε από έναν σταυρό.

Τέλος, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του σταυρού έγινε αμέσως μετά και στην παραλίμνια ιστορική Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης, κτίσμα του 1080 μ.Χ., όπου και εκεί νέα παιδιά βούτηξαν στα νερά της λίμνης, παρά το τσουχτερό κρύο.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Εμφανίσεις: 84935
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!