Σύναξη νεοχειροτονηθέντων κληρικών από τον Ιλίου Αθηναγόρα

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πραγματοποίησε σύναξη όλων των νεοχειροτονηθέντων κληρικών της Μητροπόλεως και των οικογενειών τους, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Στη σύναξη παρευρέθησαν και οι 16 νέες χειροτονίες του Σεβασμιωτάτου, πρεσβύτεροι και διάκονοι. Η εκδήλωση ήταν αρτίως οργανωμένη και ξεκίνησε με πρωτότυπη θεατρική παράσταση που συνέγραψαν και έπαιξαν τα παιδιά της ενορίας που φιλοξένησε τη σύναξη.

Ακολούθησε ένα 15λεπτο βίντεο με αποσπάσματα από τη χειροτονία του Σεβασμιωτάτου αλλά και όλων των κληρικών που παρευρίσκονταν, πλαισιωμένο από εύστοχα κείμενα για το σκοπό και τον βίο του κληρικού.

Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ανακάλεσε στη μνήμη του όλες τις χειροτονίες, μία προς μία.

Επισήμανε πως στόχος του είναι όλοι οι ιερείς της Μητροπόλεως με τις οικογένειές τους, να αποτελέσουν μία ευρεία και μεγάλη οικογένεια.

Το ξεκίνημα για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν η σύναξη αυτή. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καρδιακά, απευθυνόμενος ως πατέρας προς τα τέκνα του.

Στο τέλος αναφέρθηκε και στις συζύγους των κληρικών, λέγοντάς τους πως είναι κι αυτές μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας και διαβεβαιώνοντάς τες πως τις έχει συνεχώς στη σκέψη του και τη μέριμνά του.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε σε όλους τους κληρικούς ένα ενθύμιο από αυτή τη σύναξη· μία λόγχη και ένα μάκτρο για να τελούν και να μεταδίδουν τη Θεία Ευχαριστία, το κέντρο της ζωής της Μητροπόλεώς μας αλλά και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα.

Οι κυρίες της ενορίας είχαν ετοιμάσει πλουσιότατο γεύμα, το οποίο απήλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, συνοδεία ζωντανής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Στο τέλος, οι τολμηρότεροι, υπό τους ήχους της ορχήστρας χόρεψαν όλοι μαζί χορούς της παρέας!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 85841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!