Ύδρας Εφραίμ "Ποιός ρατσισμός μπορεί να διώξει τον κληρικό απο την ορκωμοσία;"

ImageΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ύδρα έδρα της Ι. Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις τον Καθεδρικό Ναό και την ακολουθία του Μ. Αγιασμού.

Προ της απολύσεως ομίλησε επικαίρως τονίζοντας την αξία των εκκλησιαστικών εθίμων.

Επίσης έκαμε λόγο για τον πολιτικό όρκο τονίζοντας πως «ο Θεός έδωσε το αυτεξούσιο στον άνθρωπο και δεν το καταργεί.»

«Σεβόμεθα την διαφορετικότητα, ανεχόμαστε. Αλλά ερωτώ γιατί δεν  ανέχονται τον Επίσκοπο τον παπά, το ράσο στην τελετή; Όπως εμείς σεβόμεθα αυτούς που ορκίζονται με πολιτικό όρκο έτσι και αυτοί οφείλουν να ανέχονται αυτούς που ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο», πρόσθεσε ο κ. Εφραίμ.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ύδρας τόνισε: «Ποιός ρατσισμός μπορεί να διώξει τον κληρικό από την τελετή;»

Μετά το πέρας του Μ. Αγιασμού σχηματίσθηκε κατά το παλαιό έθιμο λιτανευτική πομπή προς τα «καλά πηγάδια» όπου ο Σεβασμιώτατος αγίασε τα δύο μεγάλα πηγάδια της νήσου.

Τέλος  στον  λιμένα παρουσία του Ι. Κλήρου, των αρχών και του ευσεβούς λαού έγινε η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβασμιώτατο.Image

Τον  Σταυρό ανέσυρε ο νέος κ. Γεώργιος  Κιουράνης και έλαβε ως «ευλογία» επιστήθιο χρυσό Σταυρό χορηγία του Κοινωφελούς ιδρύματος  ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ  και ΜΑΡΙΑΣ  ΒΕΤΙΜΗ.

Χειροτονία εις πρεσβύτερο

Το Σάββατο 8ῃ Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδος, με την συμμετοχή δεκάδων  κληρικών, παρουσία των αρχών Δημάρχων Ερμιονίδος και Ύδρας, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους λαού χειροτόνησε εις πρεσβύτερο τον εκ Κρανιδίου  Ιεροδιάκονο π. Ιερόθεο Λουμουσιώτη  πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο π. Ιερόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης μυστήριο, και ευχαρίστησε βαθύτατα συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο πλησίον του οποίου όπως είπε πολλά διδάχθηκε.

Επίσης ευχαρίστησε  την μεγάλη  χορεία των πατέρων που τον ετίμησαν με την παρουσία τους, τους γονείς του, τα αδέλφια του και τον πιστό λαό που κατέκλυσε τον μεγαλοπρεπή Ναό του Ευαγγελισμού Κοιλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος εις την παραινετική  ομιλία του τόνισε την σπουδαιότητα της Ιεροσύνης, κάνοντας αναφορά σε δύο σύγχρονες μορφές τον Γέροντα Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη και τον μοναχό π. Παΐσιο.

Ευχαρίστησε τον νεοχειροτονούμενο για την πενταετή  αφοσιωμένη διακονία του και του ευχήθηκε το κοινωνικό δίκτυο το οποίον έχει να το αξιοποιήσει προσευχητικά.

Ο νέος Ιερομόναχος π. Ιερόθεος θα διακονήσει στη περιοχή Κρανιδίου ως εφημέριος-Ιεροκήρυξ.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 99391
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!