Άνθιμος "Τον Πειραιώς τον είχα μαθητή στο σχολείο και του είχα δώσει ένα σκαμπίλι" - (vid)

ImageΣτην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε: «Κοιτάξτε εγώ δεν έχω άποψη γι΄ αυτό».

«Τον Μητροπολίτη Πειραιώς τον εκτιμώ και τον αγαπώ και να σας πω κάτι, τον είχα μαθητή στο σχολείο και του είχα δώσει και ένα σκαμπίλι το οποίο το ομολογεί και με ευγνωμονεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο κ. Άνθιμος πρόσθεσε: «Κοιτάξτε ο κ. Σεραφείμ είναι πάρα πολύ καλός, ξέρει πολύ καλά γράμματα, είναι καλός νομικός, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι στο συγκεκριμένο θέμα αξιοποίησε πληροφορίες συγγραφών. Δεν είναι, ότι άποψη του είναι αυτή!»

Ερωτηθείς, εάν αυτή η άποψη απηχεί σε όλους τους Αρχιερείς ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε: «Όχι σε καμία περίπτωση».

Τέλος, πρόσθεσε, ότι το σκαμπίλι στον Μητροπολίτη Πειραιώς το έδωσε για μια αταξία που έκανε διότι εκείνος ήταν μαθητής, και ο ίδιος ήταν τότε δάσκαλος 29 ετών.

Για τον Αρχιεπίσκοπο

Αναφερόμενος στην στάση του Αρχιεπισκόπου ο κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλαμε τον Αρχιεπίσκοπο πιο δυναμικό στα θέματα που απασχολούν τον λαό μας, ο κόσμος θέλει να ακούει τον Επίσκοπο του και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του».

Απαντώντας για περί διαδοχής ο κ. Άνθιμος πρόσθεσε, ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όμως πάντοτε όταν ο Αρχιεπίσκοπος περάσει τα εβδομήντα (70) υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν ότι εάν υπάρξει θέμα διαδοχής, θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και αυτό δημιουργεί τις συζητήσεις».

Από τον Χριστόδουλο στον Ιερώνυμο

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Καμπουράκη, εάν πιστοί έχουν επιθυμήσει την αίγλη της Εκκλησίας των ημερών του μακαριστού Χριστοδούλου, αλλά και κάνει λάθος με αυτό που λέει ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Όχι δεν κάνετε λάθος».

«Μεταπέσαμε από το ένα που αστό πούμε εθεώρησαν, ότι ήταν ακραίο ήταν υπερβολή η τακτική του Χριστοδούλου, της οποίας γραμμής του Χριστοδούλου γράφεται και ακούγεται ότι συνεχιστής είμαι εγώ! Τώρα μεταπέσαμε σε μια κατάσταση που είναι εντελώς το αντίθετο…», συνέχισε ο κ. Άνθιμος.

Εν συνεχεία τόνισε: «Δεν μπορούμε να κλείσουμε όλη μας την δραστηριότητα με τα συσσίτια, δεν είναι αυτή η αποστολή της Εκκλησίας μόνο».

Δείτε το σχετικό βίντεο για τον Μητροπολίτη Πειραιώς:

 

Εμφανίσεις: 87718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!