Πλήθος πιστών για τα Άγια Θεοφάνεια στις Σέρρες

ImageΜε κάθε λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστού λαού  εορτάσθηκε στις Σέρρες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων Ταξιαρχών Σερρών τελέσθηκε ο όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Ακολούθως  στις 11π.μ.  πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών και πλήθους λαού από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο  ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυσις του τιμίου Σταυρού στην γραφική  λίμνη της κοιλάδος των αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών.

Παρά το κρύο που επικρατούσε δέκα τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά της λίμνης  για να ανασύρουν τον τίμιο Σταυρό και να λάβουν  την ευλογία του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους χρόνια ευλογημένα, άγια, καταυγασμένα από την φωτιστική και αγιαστική  χάρη του Θεού.

Υπογράμμισε μάλιστα την ανάγκη, να αγωνισθούμε  με συνέπεια ώστε με την χάρη του Θεού και την προσωπική μας πνευματική προσπάθεια  να γίνουμε  δεκτικοί του θείου φωτισμού.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην παραθαλασσία πόλη της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, την Ασπροβάλτα, όπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, με συμμετοχή πλήθους λαού και των τοπικών αρχών η κατάδυση του τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 71400
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!