Ενθρόνιση του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Θεοδοσίου – (video)

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010, η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου.

Η ενθρόνιση του Επισκόπου Ράσκας κ. Θεοδοσίου έγινε από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό και πρόσφατα ανακαινισμένο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν ο Σύμβουλος του Προέδρου της Σερβίας κ. Μ. Τζόρτζεβιτς, ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια Γ. Μπογκτάνοβιτς, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο Υπουργός Θρησκευμάτων.

Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ρωσικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσόβου, καθώς και της Ρ/Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστοί ξεπέρασαν τους 2.000, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια της Λειτουργίας αστυνομικές δυνάμεις και χωροφυλακή της Ιταλίας και της Γερμανίας φυλούσαν τον χώρο.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα, είναι η ημέρα της ενθρόνισης του Επισκόπου Θεοδοσίου, ο οποίος καλείτε τώρα να συνεχίσει την ιστορία και τη ζωή της σερβικής Εκκλησίας στο Κόσσοβο και Μετόχια και να δώσει νέα ώθηση, να χαράξει μια νέα ιστορία».

Εν συνεχεία ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε και στα 19 χρόνια διακονίας του Επισκόπου Θεοδοσίου στο Κόσσοβο και Μετόχια, τονίζοντας ότι «αυτό ήταν το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής του».

«Ο Επίσκοπος Θεοδόσιος για περισσότερο από έξι χρόνια με την χάρη του Θεού, διακόνησε εδώ στο Κόσσοβο ως Επίσκοπος Λιμπλιάνης. Αλλά και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ντέτσανι, ήταν πάντοτε αφοσιωμένος στο ποιμαντικό του έργο», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, τόνισε ότι «τώρα ως Επίσκοπος Ράσκας η ευθύνη είναι πολύ μεγαλύτερη».

Να αναφερθεί, ότι ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιος, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας μετά την συνταξιοδότηση του Επισκόπου Ράσκας Αρτεμίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εμφανίσεις: 68765
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!