Κηφισίας Κύριλλος "Ο Άγιος Νικόλαος υποστήριξε σταθερά τις αρχές της Ορθοδοξίας"

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού πολιούχου της Νήσου Σύρου, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Το πρωί τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας Καλλινίκου και Κηφισίας Κυρίλλου.

Να σημειωθεί, ότι τους Λειτουργικούς Ύμνους απόδωσε  η περιώνυμη πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος έκανε εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, καθώς και στα πολλά θαύματα που επιτελεί καθημερινά.

«Ο Άγιος Νικόλαος διακρίθηκε για την σταθερή του πίστη, διακήρυξε και υποστήριξε σταθερά τις αρχές της Ορθοδοξίας στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο. Διαπνεόταν απ΄ τη ζωή του Αγίου Πνεύματος και γι΄ αυτό ανεδείχθη κανόνας πίστεως, ενώ παράλληλα υπήρξε μιμητής του Χριστού μας προσφέροντας αγάπη στους συνανθρώπους μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κύριλλος.

Επίσης, πρόσθεσε: «Ο Άγιος δεν είχε περγαμηνές σπουδών, δεν ήταν απόφοιτος Πανεπιστημίων της εποχής, δεν είχε μεταπτυχιακά, δεν είχε την κοσμική σοφία της εποχής, είχε όμως μέσα του την ζέση του Αγίου Πνεύματος η οποία του έδωσε την δύναμη να υποστηρίξει την πίστη! Έτσι αναδείχθηκε Κανόνας Πίστεως, τηρητής επακριβώς της πίστεως του»

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος στην ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι «η Σύρος αποτελεί τη νήσο του πνεύματος και της τέχνης, ενώ ο λαός της διαπνέεται από την προαγωγή του πολιτισμού».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς που βρέθηκαν σήμερα στη Σύρο για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ρήγα, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Νομάρχη καθώς και τις πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθος πιστών οι οποίοι έραναν τα σοκάκια της Σύρου με ροδοπέταλα.

Εν συνεχεία μετά την καθιερωμένη δέηση στην πλατεία «Κανάρη» ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' και ο εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ρήγας, πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών.

Τέλος, τελέστηκε δέηση υπέρ της καλής και ασφαλούς πλεύσεως των Ναυτιλλομένων στην πλατεία «Μιαούλη» από όπου και ο Δήμαρχος Ερμουπόλεως εκφώνησε εόρτιο άγγελμα προς τον λαό της Σύρου, με την ευκαιρία της εορτής.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμούπολης κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα

Εμφανίσεις: 63128
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!