Ο Μητροπολίτης Σύρου χειροτόνησε ανιψιό του μακαριστού Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού

ImageΣήμερα Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κηφισιάς,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος με άδεια του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου τέλεσε χειροτονία.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος χειροτόνησε εις πρεσβύτερο τον π. Χρήστο Ψαριανό, ο οποίος είναι όγδοη γενεά Ψαριανών που συνεχίζουν την Ιερατική και Λευιτική παράδοση.

Να αναφερθεί, ότι ο νέος πρεσβύτερος ήταν ανιψιός του αειμνήστου Μητροπολίτη Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού.

Στην χειροτονία παρέστη και ο πατέρας του π. Χρήστου, ο οποίος είναι εφημέριος σε ναό της Άνδρου π. Μιχαήλ Ψαριανός, καθώς και οι καθηγητές και ιεροσπουδαστές της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος χθες Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου τέλεσε την χειροτονία εις διάκονο του π. Χρήστου, στον Ιερό Ναού του Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης.

Στην ομιλία του ο κ. Δωρόθεος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο για την άδεια και την ευλογία να τελεστεί η σημερινή χειροτονία, μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς π. Χρήστο τόνισε: «Οι πατέρες της Εκκλησίας μας εδίδαξαν, ότι η μεν τάξις των Επισκόπων είναι εκείνη ειδική τάξις πατέρων, διότι οι επίσκοποι δια της χειροτονίας κληρικών γενούν πατέρες στην Εκκλησία. Η δε τάξις των πρεσβυτέρων δια του λουτρού της παλιγγενεσίας γεννούν στην Εκκλησία τέκνα».

«Σου εύχομαι αγαπητό μου παιδί πολλά τέκνα πνευματικά να γεμίσεις και εσύ στην Εκκλησία, μέσα από το λουτρό της παλιγγενεσίας, των αρετών σου, της καλής σου ποιμαντικής μέριμνας, του καλού λειτουργικού και εκκλησιαστικού φρονήματος που πρέπει να έχεις», πρόσθεσε ο κ. Δωρόθεος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Σύρου υπογράμμισε, ότι «αυτή την ώρα δεν παριστάμεθα μόνο εμείς στην τελετή της χειροτονία σου, αλλά παρίσταται νοερά και ο αείμνηστος θείος σου ο κατά πάντα σεβαστός σε όλους μας,  ο πρύτανης του πνεύματος, ο συγγραφεύς και μουσουργός, ο μεγάλος και πολύς κεκοιμημένος ήδη μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κυρός Διονύσιος ο Ψαριανός».

«Του οποίου το ωμοφόριο φέρω και δια του οποίου πολλές χειροτονίες και εκείνος ετέλεσε, ώστε και δια του ωμοφορίου να λάβεις την ευχή και ευλογία του. Επίσης, φέρω και την ποιμαντορική του ράβδο με την οποία το 1952 εχειροτονήθει επίσκοπος, ώστε από αυτή την ράβδο να λάβεις δύναμη στο δύσκολο δρόμο της διακονίας που ανοίγεται σήμερα μπροστά σου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος.

Κλείνοντας, ανέφερε: «Ότι θεωρούσαμε ως σήμερα αυτονόητο ως εκκλησιαστικοί άνθρωποι και ως κληρικοί δεν υφίσταται, σήμερα δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να σου φιλήσουν οι άνθρωποι το χέρι. Πρέπει να αποδείξεις, ότι είσαι άξιος για να σου το φιλήσουν, επίσης σήμερα πρέπει να αποδείξεις στους ανθρώπους ότι πρέπει να σε κοιτάζουν στα μάτια για να παίρνουν από αυτά δύναμη, υπομονή και κουράγιο».

Φώτο: Romfea.gr

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 95837
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!