Καστορίας Σεραφείμ «Η Μακεδονία ήταν και θα είναι Ελληνική» (Φώτο -Video)

ImageΜε λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συγχοροσταντούντων πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στις 6 το απόγευμα έγινε η υποδοχή στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Το απότμημα του ιερού λειψάνου μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Εν συνεχεία με πομπή και συνοδεία δεκάδων ιερέων ο Μητροπολίτης Καστορίας έφτασε στο ναό, όπου παρέδωσε το ιερό λείψανο στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από χιλιάδες πιστούς οι οποίοι γέμισαν και τον προαύλιο χώρο.

Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης μιλώντας στην Romfea.gr, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος ταυτόχρονα, διότι όπως βλέπετε κ. Πολυγένη, πλήθος πιστών συρρέουν ακόμα και τώρα να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου. Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδας μας, ο κόσμος προστρέχει στην αγκαλιά της Εκκλησίας και των Αγίων μας.»

Τέλος, αυτή την ώρα τελείτε ιερά αγρυπνία και αύριο ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας:

Ομιλία Αρχιμανδρίτη Νικολάου Κλάδη:

Ομιλία Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 104102
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!