Φωτογραφίες από την Ενθρόνιση του Επισκόπου Ράσκας Θεοδοσίου

Image«Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα, είναι η ημέρα της ενθρόνισης του Επισκόπου Θεοδοσίου, ο οποίος καλείτε τώρα να συνεχίσει την ιστορία και τη ζωή της σερβικής Εκκλησίας στο Κόσσοβο και Μετόχια και να δώσει νέα ώθηση, να χαράξει μια νέα ιστορία», με τα λόγια αυτά αναφέρθηκε προς το πρόσωπο του νέου Επισόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, κατά την διάρκεια της ενθρόνισης του στο Κόσσοβο.

Στην ενθρόνιση έλαβε μέρος ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο Επίσκοπος Σάμπατς Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Τιμοκίου Ιουστίνος, ο Επίσκοπος Βρανίων Παχώμιος, ο Επίσκοπος Σουμαδίας Ιωάννης, ο Επίσκοπος Νίκσιτς και Βουδίμλιε Ιωαννίκιος, ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Γρηγόριος, ο Επίσκοπος Δυτικής Αμερικής Μάξιμος, ο Επίσκοπος πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Έγγρας Πορφύριος και ο Επίσκοπος Μπρεγκάλνιτσας Μάρκος (Αρχιεπισκοπή Αχρίδας).

Η ενθρόνιση τελέστηκε στον ιστορικό και πρόσφατα ανακαινισμένο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κόσσοβο, παρουσία Υπουργών, Εκπροσώπων του Κράτους, κληρικών από την Ελλάδα, την Ρωσία, την Σερβία καθώς και χιλιάδων πιστών.

Μετά το πέρας της ενθρόνισης ο Πατριάρχης Ειρηναίος και οι Αρχιερείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Ντέτσανι, όπου παρετέθη επίσημο γέυμα προς τιμήν του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου.

Φωτογραφίες: Επισκοπή Ράσκας

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 80523
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!