Ο Σερρών Θεολόγος για την πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

ImageΑίσιο τέλος είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Προδρόμου Σερρών, από μια σόμπα στο παλαιό αρχονταρίκι.

Να αναφερθεί, ότι άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής η οποία έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να φτάσει στη δύσβατη και ομιχλώδης περιοχή του μοναστηριού.

Επίσης να σημειωθεί, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός έσπευσε αμέσως στην ιστορική Μονή.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος με πατρικά λόγια εμψύχωσε την μοναστική αδελφότητα, και εν συνεχεία παρακολουθούσε με αγωνία την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος μιλώντας στη Romfea.gr, μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να ξέρετε, ότι καταστράφηκε ολοσχερώς το παλαιό αρχονταρίκι της Μονής και ένα μέρος της Νότιας πτέρυγας στην οποία λόγω της παλαιότητα δεν κατοικείτο».

«Όμως Δόξα τω Θεώ διότι παρέμειναν ανέπαφα το Καθολικό της Μονής το οποίο είναι του 13ου αιώνος, καθώς επίσης και οι υπόλοιπες πτέρυγες όπου βρίσκονται τα κελλιά των μοναχών και οι βοηθητικοί χώροι.», πρόσθεσε ο κ. Θεολόγος.

Κλείνοτας, ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι "χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των Πυροσβεστών απεσοβήθηκαν τα χειρότερα για το Μοναστήρι, όπως να καούν ιστορικά κειμήλια του μοναστηριού".

Εμφανίσεις: 74317
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!