Καρπάθου Αμβρόσιος «Σήμερα η Κάρπαθος απέκτησε οντότητα»

ImageΤο μεσημέρι της Πέμπτης 23ης Δεκεμβρίου 2010, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου, όρκισε το νέο Δήμαρχο κ.Μιχάλη Χανιώτη και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ιωαννίδης και ο Υποδιοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργου Κασσάρας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών του νησιού και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος είπε απευθυνόμενος στους δυο Δημάρχους, μεταξύ άλλων: «Τι ήταν προ 27 ετών το νησί μας; Σχεδόν άγνωστο. Σήμερα η Κάρπαθος απέκτησε οντότητα και εύχομαι να γίνονται έργα για την πρόοδο και την ευημερία της.

Για εσάς αγαπητέ Δήμαρχε, που από πολύ μικρή ηλικία ήσασταν Έπαρχος Καλύμνου και Αστυπάλαιας και κατόπιν Έπαρχος στο νησί σας. Και σήμερα  η πατρίδα σας, σας αξιώνει να είστε ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου. Ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά η πείρα σας θα σας οδηγήσει σε αίσιο πέρας.

Για τον κ. Ιωαννίδη ο οποίος υπηρέτησε τον Καποδιστριακό Δήμο, πρέπει να πω ότι έκανε το χρέος του και κόσμησε το νησί μας με πολλά έργα. Εκείνο που εύχομαι είναι να είστε άξιοι ώστε το νησί μας να προοδεύει μέρα με τη μέρα.»

Πριν την τελετή της ορκωμοσίας ο Πρόεδρος της Β. ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργος Κασσάρας αναφέρθηκε στο θέμα ανέγερσης του Νοσοκομείου Καρπάθου, σε οικόπεδο που παραχώρησε η Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου και  δήλωσε ότι «ήδη έχει διασφαλιστεί το ποσό των 2.890.000 Ευρώ. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε το ποσό των 3.000.000 Ευρώ. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Ήδη έχουν διασφαλιστεί και 850.000 Ευρώ για το νησί της Κάσου ενώ το καινούριο ασθενοφόρο θα έρθει σύντομα με την αγορά των νέων.»

Τα κάλαντα τραγούδησαν στον Σεβασμιώτατο Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιο

Με πολλή χαρά δέχθηκε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, τις ευχές και τα κάλαντα των κληρικών της Μητροπόλεώς του ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος.

Με πρωτοβουλία του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π.Επιφανίου Χριστοδουλάκη, όλοι οι Ιερείς της  κάτω Καρπάθου συγκεντρώθηκαν στη Μητρόπολη κι έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και υπέβαλαν τις ευχές τους στον Ποιμενάρχη τους.

Εκείνος τους ευχαρίστησε θερμά, τους ευχήθηκε κατάλληλα και έδωσε σε όλους μια εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού, γλυκίσματα κι ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 104263
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!