40 υποτροφίες αξίας 25.000 ευρώ σε φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών

ImageΗ Ιερά Μητρόπολη Σερρών στα πλαίσια της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της δραστηριότητας και της λειτουργίας του Ιδρύματος Υποτροφιών «Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής» μεριμνά ιδιαιτέρως ώστε να ενισχύονται οι οικονομικώς αδύνατοι φοιτητές και φοιτήτριες από την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίοι επιδεικνύουν έφεση για μάθηση και διακρίνονται για το ήθος τους, χορηγώντας τους ετήσιες υποτροφίες.

Σήμερα Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών θα προσφέρει 40 υποτροφίες, συνολικής αξίας 25.000 Ευρώ σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες.

Παρακάτω ακολουθεί και το μήνυμα του Μητροπολίτη για το νέο έτος:

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Η άπειρη αγαθότητα του Θεού μας αξίωσε για μία ακόμη χρονιά να δρασκελίσουμε το κατώφλι του νέου έτους. Η νέα χρονιά που ανέτειλε πριν λίγες μόλις ώρες έχει για την ανθρώπινη ψυχολογία την δυναμική μιας καινούργιας αρχής.

Γι’ αυτή την νέα χρονική αφετηρία στο κύκλο της ζωής μας ολοθύμως και εκτενώς προσεύχεται η κοινή φιλόστοργη μητέρα μας, η Εκκλησία, στον φιλάνθρωπο Θεό και Κύριό μας, ώστε να ευλογήσει δαψιλώς «τον στέφανο του νέου ενιαυτού», αλλά και κάθε στιγμή της ζωής μας από τον ακένωτο πλούτο της χρηστότητός Του.

Ο χρόνος της παρούσης ζωής χαρίζεται από την θεία αγάπη στον καθένα μας ώστε με ευθικρισία, σύνεση, συνέπεια και ευλάβεια να τον αξιοποιήσει προς χάριν της σωτηρίας, έτσι ώστε το παροδικό και εφήμερο να υπηρετούν το ουράνιο και το αιώνιο.

Τα χρόνια της ζωής μας, με τα οποία μας πιστώνει η αγαθόδωρος πρόνοια του Θεού, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να γίνονται εφαλτήριο για ουρανοδρόμες αναβάσεις, για ωρίμανση πνευματική, για επίγνωση του θείου θελήματος, για ειρήνη και καταλλαγή με τον εαυτό μας και τον πλησίον μας, για συνετή οριοθέτηση του σκοπού, των αξιών και των προτεραιοτήτων της ζωής μας, για έξοδο από την εγωπαθή αυτάρκειά μας και άνοιγμα στον κόσμο του Θεού.

Μέσα στην αγία Εκκλησία μας, όπου τα πάντα φωτίζονται, μεταμορφώνονται και καινοποιούνται από το ανέσπερο φως της αιωνιότητος, διδασκόμεθα να ζούμε αγωνιζόμενοι κατά Χριστόν για «το νυν» ως αληθή πρόγευση και προστάδιο του ατελεύτητου «αεί» της υπέρχρονης Βασιλείας του Θεού.

Μέσα από αυτή την ευχαριστιακή και αγιοπνευματική θέαση της παρούσης ζωής, ο άνθρωπος της πίστεως συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόοδο και την ευημερία των ανθρωπίνων κοινωνιών, οι οποίες σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη, για να ξεπεράσουν τις ποικιλώνυμες κρίσεις τους, από τον αυθεντικό, αφυπνιστικό και σωτήριο Ευαγγελικό λόγο, που μετουσιώνεται σε ήθος και μαρτυρία ζωής.

Είθε ο φιλάγαθος Κύριος και φιλόστοργος Δεσπότης της ζωής μας να ευλογήσει αφθονοπαρόχως το νέο έτος 2011 από τον ακένωτο θησαυρό της χρηστότητος και της αγάπης Του, ώστε να είναι για όλους μας, έτος σωτηρίας, ευλογίας, φωτισμού, ελπίδος, προόδου και ευημερίας.

Η δε χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών. Αμήν.

Εμφανίσεις: 42335
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!