«Ο Μητροπολίτης δέχεται άδικη επίθεση» - Απάντηση στον Αρχιμ. Παύλο Δημητρακόπουλο

ImageΕπιστολή προς το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», απέστειλε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας και Υπεύθυνος Αντιαιρετικού Γραφείου Ι.Μ. Βεροίας, Καμπανίας και Ναούσης, Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής.

Η επιστολή του π. Θεοφίλου απευθύνεται στον Αρχιμ. Παύλο Δημητρακόπουλου, όπου οι ιερείς της Μητρόπολης Βέροιας και κατ΄ επέκταση ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, τον κατηγορούν για "σκανδαλισμό των πιστών", αναχρονιστικές απόψεις, εμμονές κ.α.

Η επιστολή του π. Θεοφίλου έχει ως εξής:

Πανοσιολογιώτατε, π. Παύλε, ευλογείτε.

Έκπληκτος ανέγνωσα στο ανωτέρω σχόλιό σας, ότι σας τηλεφώνησα για να σας συμπαρασταθώ στον "διωγμό" σας από την Ι.Μ.Βεροίας.

Για την αποκατάσταση της αληθείας αναφέρω εν απολύτω ευθύνη των λεγομένων μου, ότι πράγματι σας τηλεφώνησα για να σας ευχηθώ και μόνον για την ονομαστική σας εορτή, όπως άλλωστε έπραξα και σ' όλους τους εορτάζοντες κληρικούς και μη.

Σας εξέφρασα την στενοχώρια μου και την θλίψη μου για το συμβάν στην τελευταία μας σύναξη, στην οποία ήμουν ο ομιλητής και αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας μου, εσείς θελήσατε να λάβετε τον λόγον για να τοποθετηθείτε (όπως είπατε), επί του θέματός μου, ενώ εσείς αρχίσατε την δική σας τοποθέτηση στο περί Οικουμενισμού ζήτημα.

Σας τόνισα ότι δεν έπρεπε να φθάσετε σε οριακές καταστάσεις και μάλιστα σας τόνισα ότι ό Μητροπολίτης μας επέδειξε μεγάλη υπομονή. Εσείς μου είπατε ότι συγχωρείτε όλους, και σας ευχήθην γόνιμο διακονία εις την νέα σας θέση.

Με αυτή μου την πράξη δεν φαίνεται να ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΩ την γενική στάση σας κατά την ημέρα αυτή.

Ωστόσο, οφείλω να καταθέσω ότι εγώ είμαι ο μοναδικός κληρικός της Ι. Μητροπόλεως όπου μπορώ να ισχυρισθώ μετά βεβαιότητος, από τότε που υπηρετούσαμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ως κληρικοί την Ιεράν Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, την παραδειγματική Αγιορείτικη στάση του Αγίου Βεροίας, όταν τον Σεπτέμβριο του  1976, έμπροσθέν μου, ο Αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Αθηναγόρας ο Κοκκινάκης, του εζήτησε προκειμένου να τον προαγάγει εις Επίσκοπον εν Λονδίνω, αλλαγή εξωτερικής εικόνας του (κόψιμο μαλλιών και γενιών).

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον με σεβασμό προτίμησε να παραμείνει απλός Ιερέας στην Οξφόρδη, γεγονός που του στοίχισε επτάμηνο διακοπή της μισθοδοσίας του.

Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε, κάνοντας υπακοή στον Αγιορείτη πνευματικό του.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για να μαρτυρήσω αλήθειες σχετικά με το θέμα που αναφέρετε" Πού έμαθε υπακοή ο Άγ. Βεροίας?".

Και ακόμη αναφέρω την παραδειγματική υπακοή του Αγίου Βεροίας στην εικοσαετή περίπου διακονία του πλάι στον Αείμνηστο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Χρυσοφάκη ένα Άγιο άνθρωπο.

Ωστόσο σταματώ εδώ αναφέροντας ενδεικτικά τα παραπάνω για την άδικη επίθεση που δέχεται ο Μητροπολίτης μας σ' ένα σίριαλ επιστολών σας.

Ταύτα προς αποκατάστασιν της αληθείας στην αναφορά του ονόματός μου.

Με αδελφικές ευχές,
Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής
Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας
Υπεύθυνος Αντιαιρετικού Γραφείου Ι.Μ. Βεροίας, Καμπανίας και Ναούσης.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ:

Βέροια: "Ιερός" Πόλεμος μεταξύ Κληρικού και του Μητροπολίτη

Εμφανίσεις: 141474
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!