Επίτιμος Δημότης Μυστρά ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος

ImageΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυστρά με ομόφωνη απόφασή του, από το Μάρτιο του 2010 ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του Δήμου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Την απόφαση αυτή υλοποίησε χθες σε ατμόσφαιρα που τη χαρακτήριζε η εγκαρδιότητα και η απλότητα.

Η κ. Πολυτίμη Αλεξανδρίδη Πολυχρονάκου παρουσίασε την όλη εκδήλωση και αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κατά την τριαντάχρονη ποιμαντορία του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τιμώμενο Μητροπολίτη μας ο Δήμαρχος Μυστρά κ. Δημήτρης Αποστολάκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Τσουρούνης.

Στο τέλος της εκδήλωσης επεδόθη ειδικό δίπλωμα και αναμνηστική πλακέτα στον κ. Ευστάθιο, ο οποίος έκλεισε την όλη εκδήλωση με πηγαία ευχαριστήρια λόγια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι ο πρώτος αλλά και ο τελευταίος που τιμήθηκε με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Μυστρά.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Εύχομαι κανένας να μην σκανδαλιστεί από την αποψινή εκδήλωση, και θέλω να εξηγήσω τι εννοώ να μην σκανδαλιστεί. Να μην σκανδαλιστεί όταν μπροστά μου ακούγονται αυτοί οι έπαινοι, και εγώ κάθομαι και τους ακούω.»

«Σημαίνει για κάποιον ότι τους αποδέχεται αφού κάθεται και τους ακούει, ειλικρινά σας λέω ότι αποδέχθηκα αυτή την τιμητική εκδήλωση, την πολύ συγκινητική και υποχρεωτική για μένα, αλλά για εσάς και μόνο όχι για τον εαυτό μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευστάθιος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι «Και να μην αποφασίζατε την σημερινή εκδήλωση εγώ θα σας αγαπούσα. Θα έλεγα απλά στον εαυτό μου, ότι κάνω το καθήκον μου και θα παρακαλούσα τον Θεό για την υγεία σας και την προκοπή σας».

Εμφανίσεις: 68569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!