Σπάρτης Ευστάθιος «Δεν είμαστε πολίτες αλλά οδίτες, ευρισκόμενοι εν πορεία»

ImageΜε την προσδοκία το 2011 να είναι δημιουργικό, παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις και τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, έγινε η υποδοχή του νέου έτους σε όλη τη χώρα.

Στη Σπάρτη το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ευχήθηκε υγεία και δύναμη ενώ τόνισε, ότι δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στη Θεία Πρόνοια.

«Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι αίσιος και όχι απαίσιος, εύχομαι να θεραπεύσει όλες τις πληγές που άφησε ο χρόνος που πέρασε. Εύχομαι να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε πολίτες αλλά οδίτες, δεν είμεθα εδώ μόνιμοι αλλά ευρισκόμενοι εν πορεία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευστάθιος.

Επίσης, πρόσθεσε: «Η πατρίδα μας η μόνιμη είναι ο ουρανός, εις τον οποίον όλοι μας έχουμε κληρονομικά δικαιώματα».

Εν συνεχεία ο κ. Ευστάθιος, τόνισε: «Εύχομαι να καταλάβουμε όλοι μας, ότι οι δοκιμασίες που έρχονται δεν είναι για την απώλεια μας, κάποτε είναι για την σωτηρία μας».

«Χρειάζεται να έχουμε αισιοδοξία και να αντιμετωπίζουμε καθετί που έρχεται με πολύ περίσκεψη και με πολύ υπομονή πάντοτε».

Εμφανίσεις: 61216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!