Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

ImageΠανδήμως και μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ορφανών και των πονεμένων, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου.

Στις λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου έλαβαν μέρος και μίλησαν εμπνευσμένα, ενθαρρυντικά και σοφά οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος.

Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος προσεκόμισε προς ευλογία των πιστών τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος χοροστάτησε και ομίλησε για την ζωή του εορτάζοντος Αγίου και πώς ο Άγιος βρίσκεται καθημερινά στη ζωή μας, "κινείται" ανάμεσα μας και θαυματουργεί.Image

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση της Πατρίδος μας, για την πνευματική κρίση που βιώνουμε και για το πώς θα μπορέσουμε να εξέλθουμε απ’ αυτή.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε λαμπρό πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, παρουσία χιλιάδων λαού και των Αρχόντων της πόλεως μας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, ο οποίος με το χάρισμα που τον διακρίνει μίλησε συγκινητικά για τον Άγιο Νικόλαο και τόνισε ότι πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα μας στο Θεό και άσβεστη τη φλόγα της πίστεως μας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τους ευχαρίστησε θερμότατα και τους παρεκάλεσε να έχουν πολλές προσευχές προς τον Άγιο Νικόλαο για τους ασθενείς, τους πονεμένους, τους κατατρεγμένους, τις χήρες και τα ορφανά, για να γίνεται και στις δύσκολες μέρες μας ο Άγιος  Κανόνας Πίστεως και Εικόνα πραότητος για όλους τους Χριστιανούς που διψούν για μετάνοια και σωτηρία.

Image

 

Εμφανίσεις: 100729
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!