Ο Σύρου Δωρόθεος χειροτόνησε τον νέο Διάκονο του (Φώτο - Video)

ImageΣε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010 η χειροτονία του νέου διακόνου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι πλήθος κόσμου κατέκλισε από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, για την χειροτονία του π.Αλεξίου που τόσο πολύ αγαπήθηκε από τους ενορίτες.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος,  συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τον προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, Αρχιμ. Νικόλαο Κλάδη καθώς και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί, ότι κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, ενημέρωσε τους πιστούς για το τυπικό της χειροτονίας τονίζοντας, ότι «με τη χειροτονία του Διακόνου γίνεται κανείς κληρικός και εντάσσεται σε μια Εκκλησιαστική Επαρχία, μέσα στην οποία ασκεί τα καθήκοντά του».

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνος Ασκούνης, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς.

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος κατά την χειροτονία προσφώνησε τον νέο Διάκονο και αφού τόνισε την σημασία της χειροτονίας αυτής, μίλησε για το έργο του Διακόνου μέσα στην Εκκλησία.

Επίσης, τόνισε, ότι "Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τελούμε σήμερα εδώ στον Ναό του Αγίου Νικολάου την εις διάκονον χειροτονία του π. Αλεξίου Παπαδόπουλου. Μας υπενθύμισε ο υποδιάκονος στην προσλαλιά του τον μακαριστό πατέρα και ευεργέτη μας, Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Διότι ότι τελούμε σήμερα εδώ και εμείς που το τελούμε, σε εκείνον το οφείλουμε".

«Η χειροτονία του υποδιακόνο Αλεξίου εις Διάκονο είναι και ευθύνη, όχι μόνο δική μου απέναντι στον Θεό, αλλά και δική μας απέναντι στο Θεό πατέρα μας και στην Αγία του Εκκλησία», πρόσθεσε ο κ. Δωρόθεος.

Επίσης, ανέφερε: «Ο π. Αλέξιος είναι άγνωστο εις εμέ, όχι τόσο γνωστός όσο είναι σε εσάς! Ο αγαπητός αδελφός π. Νικόλαος Κλάδης, ο καλός και δραστήριος πρωθιερεύς του τόπου αυτού, ο καλός και ακαταπόνητος εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου, τον οποίο η Χάρις εστόλισε με πολλά χαρίσματα είναι ο νυμφαγωγός του εις εμέ και στην ιερά μητρόπολη της Σύρου. Στην οποία καλείτε ο π. Αλέξιος από αύριο να έλθει να διακονήσει, εφόσον αποφάσισε να καταστεί μεταξύ των εκλεκτών κληρικών μας, οι οποίοι υπηρετούν στα δώδεκα νησιά μας».

«Έχω μια ευθύνη απέναντι σας, ότι παραλαμβάνω σήμερα από την αγκαλιά σας ένα παιδί που εσείς, όλοι οι ενορίτες και με τους καλούς του γονείς, εδώ τον μεγαλώσατε, πνευματικά τον ανδρώσατε και σήμερα τον παραδίδεται στην Εκκλησία και στην Ιερά μας Μητρόπολη. Σας ευχαριστώ όλους γι΄ αυτό αλλά και τον π. Νικόλαο», υπογράμμισε ακόμη ο Μητροπολίτης Σύρου.

Ακόμη τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν, διότι αυτό το παιδί το παραλάβατε μικρό και το διαφυλάξατε! Αναλαμβάνω μια ευθύνη από σήμερα απέναντι σας, ότι και εμείς αγαπάμε τον π. Αλέξιο και σας υπόσχομαι ότι δεν θα τον στερηθείτε αλλά ευκαίρως ακαίρως θα έρχεται εδώ να λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο.»

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, όταν παιδί ερχόταν στον ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

«Θυμάμαι αγαπητοί μου, όταν μικρό παιδί ερχόμουν εδώ στον Άγιο Νικόλαο και καθόμουν δίπλα στον θρόνο και παρακολουθούσα τους παλαιούς αρχιερείς, και τους θαύμαζα όταν χοροστατούσαν και λειτουργούσαν. Και σήμερα με αξίωσε η Χάρις του Θεού και Επίσκοπος να είμαι, και την χειροτονία να τελέσω», τόνισε κλείνοντας ο κ. Δωρόθεος.

Ομιλία Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 121931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!