Δύο τόνους τρόφιμα μοίρασε ο Επίσκοπος Μπουρούντι Σάββας

ImageΣήμερα Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010, ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι κ. Σάββας, συνοδευόμενος από Αφρικανούς συνεργάτες, του μετέφερε στην περιοχή Μπουραμάτας 2 τόνους τροφίμων  προσφορά του Μ.Κ.Ο. «Άνθρωποι Αγάπης» προκειμένου να διανεμηθούν στους μαθητές των εκπαιδευτηρίων που η Μ.Κ.Ο. έχει αναγείρει στην περιοχή και τα έχει υιοθετήσει η Επισκοπή προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία τους.

Ο αριθμός των μαθητών των συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων  ανέρχεται σε 1.200 παιδάκια που διψούν για μάθηση.

Τα τρόφιμα μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στον διευθυντή των Σχολείων ενώ τα διένειμε ο Βουλευτής της Bubanzas και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κυβερνώντος Κόμματος κ. Paskal Nyabenda  ο οποίος είχε φθάσει στην περιοχή προκειμένου  να συνεννοηθεί με τον Θεοφιλέστατο για την έναρξη εργασιών ανεγέρσεως Ιεραποστολικού Κέντρου σε έκταση 10.000 τ.μ. όπου με εντολή του  ιδίου του Πρόεδρος την Δημοκρατίας του Μπουρούντι Εξοχωτάτου κ. PiereNgoroziza παραχωρήθηκαν.

Την περιοχή έχουν υιοθετήσει  ο Μ.Κ.Ο.  «Άνθρωποι Αγάπης» και ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Άγιος Αλέξιος Άνθρωπος του Θεού» όπου αναγείρει ομώνυμο Ιερό Ναό στην παραχωρηθείσα έκταση.

Επίσης ο Μ.Κ.Ο. «Γιατροί Καρδιάς»  έχει ανοικοδομήσει Ιατρείο το οποίο παραχώρησε στην Επισκοπή.

Μετά την διανομή των τροφίμων σε συνάντηση του Θεοφιλεστάτου και του κ. Nyabenda συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη των εργασιών ανεγέρσεως  Ιεραποστολικού Κέντρου το οποίο θα περιλαμβάνει Ναό, Λύκειο, Νοσοκομείο και άλλα κοινωφελή ανθρωπιστικά κτήρια.

Ο κ.  Nyabenda αφού ευχαρίστησε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τον Μ.Κ.Ο. «Άνθρωποι Αγάπης» για τα τρόφιμα προς τους αφρικανούς αδελφούς μίας περιοχής που δοκιμάζεται πολύ τον τελευταίο καιρό, επεσήμανε την σημασία των Ιεραποστολικών Κέντρων τα οποία έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους αδύναμους και ταλαιπωρημένους αφρικανούς αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και πηγή αναβάθμισης των αγροτικών περιοχών που ταλαιπωρούνται από την πείνα την αμάθεια και τις ασθένειες.

Ο κ. Nyabenda ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τους «Άνθρωπους Αγάπης» και το Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Άγιος Αλέξιος Άνθρωπος του Θεού» όπου αναλαμβάνουν να κάνουν ότι μπορούν για την περιοχή της Μπουραμάτας.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σάββας είχε συναντήσεις με στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και την Υπουργό Υγείας για θέματα που αφορούν την Επισκοπή την Ιεραποστολή και το εν εξελίξη Κοινωνικό -Ανθρωπιστικό  Έργο της Επισκοπής.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 68446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!