Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Βόλο

ImageΜε την δέουσα ιεροπρέπεια και την πληθωρική συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των αρχών και του ευσεβούς λαού του Βόλου, εορτάστηκε η μνήμη του πολιούχου και προστάτου της πόλης Αγίου Νικολάου.

Επίκεντρο των εορτασμών ο περικαλλής ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Την αγιώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου, τον οποίο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

 Κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, ανέλυσε τα πνευματικά αίτια της κρίσης που μαστίζει σήμερα την χώρα και περιέγραψε την διαχρονική προσφορά του Ιερού Κλήρου στην Ελλάδα, στηλιτεύοντας τις πρόσφατες αναφορές κορυφαίου πολιτικού παράγοντα, ο οποίος χαρακτήρισε τους κληρικούς αντιπαραγωγικούς.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, απένειμε στον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Δεληγιώργη» κ. Νικόλαο Δεληγιώργη, την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας την σπουδαία οικονομική του προσφορά, επί σειρά ετών, στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απηύθυνε εμπνευσμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι κανόνας πίστεως, σε μια εποχή που η πίστη δοκιμάζεται και απαξιώνεται. Είναι εικόνα πραότητος, διδάσκοντας ότι τα προβλήματα της ζωής αντιμετωπίζονται με την ενότητα και την εσωτερική ειρήνη και όχι με τη βία που φέρνει βία.

Χαρακτήρισε δε τον Άγιο Νικόλαο «πλούσιο ηγέτη της ζωής μας». «Είναι πλούσιος» τόνισε, «γιατί διαθέτει πολλές τράπεζες. Μόνο που στις τράπεζες αυτές άλλοι καταθέτουν και άλλοι κάνουν τις αναλήψεις. Πρόκειται για τις τράπεζες της αγάπης, που, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό μας Ναό και με 25, περίπου, άλλα υποκαταστήματα, σε όλη την τοπική Εκκλησία, προσφέρουν φαγητό, αγάπη και έναν καλό λόγο στους συνανθρώπους μας εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Είναι πλούσιος γιατί διαθέτει πολλά σπίτια, στα οποία η τοπική μας Εκκλησία φιλοξενεί, εκ περιτροπής, αστέγους της περιοχής. Είναι πλούσιος γιατί έχει πολλούς εκπροσώπους που επισκέπτονται συνέχεια τις φυλακές και τα κρατητήρια της πόλης μας, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας σε όσους στερούνται της ελευθερίας τους και έχουν ανάγκη από ποικίλη βοήθεια, τόσο οι ίδιοι, όσο και οικογένειές τους…»

Εκ μέρους των αρχών της πόλης, του Νομού και της Περιφέρειας, έδωσαν το παρών στην πανήγυρη του Αγίου Νικολάου, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτεινιώτης, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Παύλος Μαρκάκης και Κώστας Καρτάλης, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 76534
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!