Ονομαστήρια Μητροπολίτου Καρπάθου Αμβροσίου

ImageΣτον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου εόρτασε  την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 η τοπική μας Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων.

Την ίδια ημέρα γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος.

Το απόγευμα της Δευτέρας 7ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου.

Συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, που ήρθαν να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του λαού.

Ανταπάντησε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στον Εσπερινό του Αγίου και στην εορτή του.

Το πρωί της Τρίτης 7ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμβροσίου, με τη συμμετοχή ολοκλήρου του Ιερού κλήρου της κάτω Καρπάθου και πλήθους λαού.Image

Τους εορτίους ύμνους απέδωσαν εξαιρετικά δύο χοροί με τους Ιεροψάλτες  κ.κ. Γεώργιο Χατζήπαπα, Νικόλαο Ζώη, Εμμανουήλ Μενεάκη, Γεώργιο Καμπά και Αλέξανδρο Μαναρουλά.

Παρέστησαν και ευχήθηκαν ο Έπαρχος Καρπάθου - Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.Μαρία Χριστοδούλου και οι κ.κ. Γεώργιος Νισύριος και Ιωάννης Καρίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Απερίου κ.Νικόλαος Ορφανίδης και ο νεοκλεγείς κ.Μάνος Λαμπρινός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Λάμπρος, Γεώργιος Δήμαρχος, Γιάννης Χαροκόπος και Γεώργιος Τούμα, ο Υποδιοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κ.Μιχάλης Τσαγκάρης, οι Διευθυντές του Λυκείου και Γυμνασίου Απερίου με ομάδα Καθηγητών και Μαθητών, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών του Επαρχείου και του Δήμου Καρπάθου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου και πολλοί ευσεβείς από διάφορα χωριά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφώνησαν τον Σεβ/το Ποιμενάρχη μας η κ.Σέβα Ασπράκη, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Βωλάδας, και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο οποίος και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού, ενώ η Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία της Μητροπόλεώς μας έψαλε ύμνους για την εορτή του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε και πάλι όλους για την αγάπη που για 27 συνεχή χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό του.

Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος, ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης μας, έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε εόρτιο πρόγευμα από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Μέγαρο Απερίου.

Εκεί προσεφώνησαν και ευχήθηκαν τον Σεβ/το εκ μέρους της Ιερού Κλήρου ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης  Μίτσελλ, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης, ο Πρόεδρος του Δημ.Διαμ. Απερίου κ. Νίκος Ορφανίδης, ο Πρόεδρος του Κ. Υγείας κ. Μιχάλης Τσαγκάρης, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Ζωή Πρεάρη και οι μαθητές του Γυμνασίου Καρπάθου.

Μετά και από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και του ποιμνίου του.

Image

Εμφανίσεις: 114839
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!