Σύρου Δωρόθεος "Σήμερα ξεπεράσαμε το μέτρο και χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα"

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα ο Πολιούχος του Πειραιά Άγιος Σπυρίδωνας, παρουσία πλήθος πιστών οι οποίοι γέμισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συμπαραστατούμενος από τους Προικονήσου Ιωσήφ, Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον οικείο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, Βουλευτές, καθώς και οι πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, έκανε εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα και την ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Επίσης, ανέφερε: "Οι άγιοι της Εκκλησίας μας δεν υπήρξαν υπερκαταναλωτικοί είχαν ένα μέτρο στην ζωή τους, και μέσα από αυτό το μέτρο κέρδισαν τα πάντα".

"Σήμερα που ξεπεράσαμε το μέτρο και χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα, οδηγηθήκαμε και σε μια γενικότερη καταστροφή, από την οποία τώρα προσπαθούμε όλοι να βγούμε", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος.

Ακόμη, υπογράμμισε, ότι "από αυτήν την καταστροφή δεν πρόκειται βέβαια να βγούμε εάν δεν καταλάβουμε, ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να ζει αυτοτελώς με την αυτάρκεια του. Διότι έτσι  χάθηκε η διαπροσωπική επικοινωνία και διαπροσωπικές οι σχέσεις".

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς καθώς και τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την Αβραμιαία φιλοξενία του.

Μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνα στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Φωτογραφίες: Στάθης Τσιμούρης / Συνοδοιπορία

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 81554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!