Ονομαστήρια Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ - (Φωτογραφίες)

ImageΜε κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού.

Φέτος ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, εξέφρασε την επιθυμία να εορταστούν τα ονομαστήριά του χωρίς τη συμμετοχή άλλων αδελφών αρχιερέων και με τον πιο λιτό τρόπο αφού ο λαός μας δοκιμάζεται.

Το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Aρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντος του εορτάζοντος επιχώριου Επισκόπου κ. Σεραφείμ.

Στο λόγο που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος μεταξύ άλλων είπε «γνωρίζοντας την επιθυμία του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ήρθα στο γείτονά μου, να του εκφράσω εκ βάθους καρδίας την αγάπη μου και την εκτίμησή μου. Δεν ήρθα να συμπανηγυρίσω αλλά να συμπροσευχηθώ», συνέχισε ο κ. Παύλος.

«Να του ευχηθώ ως το τέλος της ζωής του να διακονεί το λόγο του Θεού, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να τελεί τη Θεία Ευχαριστία, να συνεχίσει να δίνει τη μαρτυρία του ονόματος του Χριστού, όπως το κάνει μέχρι τώρα αλλά και να έχει το μαρτύριο του Αγίου Σεραφείμ και με τον τρόπο αυτό να βρεθεί στη Βασιλεία των Ουρανών», κατέληξε ο κ. Παύλος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε διαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο λόγο του υπογράμμισε, ότι βρέθηκε για ακόμη μια φορά στον αδελφό του Μητροπολίτη Καστορίας, παραβιάζοντας και αυτός την επιθυμία του κ. Σεραφείμ για να προσευχηθεί μαζί του και να του ευχηθεί να έχει πλούσια την υγεία, να μακροημερεύει και να στέκεται άγρυπνος πνευματικός φρουρός του λαού της Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ευχαρίστησε τους αδελφούς του Αρχιερείς για την παρουσία τους, παρ’ όλη την επιθυμία του ιδίου να μην εορτάσει πανηγυρικά, τους ευχήθηκε να τους χαρίζει ο Θεός πλούσια τη χάρη Του και τους ζήτησε να προσεύχονται για τον ίδιο να ποιμαίνει το λαό της ακριτικής του επαρχίας εν υγιεία επ’ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού γέροντός του, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου με συγκίνηση, που τον περιέλαβε με πολλή αγάπη και με αισθήματα στοργής κατά τη διακονία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Επίσης, ειδική αναφορά έκανε στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, υπό το ωμοφόριο του οποίου βρισκόμαστε και ζήτησε τις πατρικές και πατριαρχικές ευχές του εκπροσώπου της υπ’ Ουρανόν Ορθοδοξίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, και της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, καθώς τόσο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα, ώστε να τιμήσουν την εορτή του κ. Σεραφείμ, βρέθηκαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού Αρχιμ. Αντίπας Νικηταράς, Ιερομόναχοι από το Άγιον Όρος, πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και από άλλες γειτονικές Μητροπόλεις, οι άρχοντες του τόπου και πλήθος λαού.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 78905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!