Λαρίσης Ιγνάτιος: "Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με μαρτύριο και θυσία"

ImageΜε μεγάλη κατάνυξη και με συμμετοχή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην τοπική μας Εκκλησία η μνήμη του  νέου οσιομάρτυρος Γεδεών .

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιόππης κ. Δαμασκηνός, Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος.

Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό της εορτής  χοροστάτησε και ομίλησε  για τη μαρτυρία και το μαρτύριο του νέου οσιομάρτυρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος.

Την κυριώνυμη ημέρα 30 Δεκεμβρίου 2010 τελέστηκε πολυαρχιερατικό πανηγυρικό συλλείτουργο με ομιλητή  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος μίλησε  για την παρουσία του Αγίου μέσα στο σύγχρονο κόσμο, για τα πολλά και ανεξάντλητα θαύματα του μέσα στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας  καθώς και για την ενότητα  Εκκλησίας και ανθρώπων γενικότερα.

Ακολούθησε ιερά λιτάνευση της  Ιεράς Κάρας και της Αγίας εικόνος του Οσιμάρτυρος Γεδεών  στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου όπου τελέστηκε η αρτοκλασία παρουσία των πολυπληθών προσκυνητών και των Αρχόντων του τόπου.

Στη σύντομη προσφώνηση του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη Χάρη του πολιούχου μας Αγίου Γεδεών, ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς και τους Άρχοντες του Νομού καθώς και τον φιλάγιο λαό για την παρουσία τους και την προσευχή τους.

Κατέληξε λέγοντας πώς η εποχή στην οποία ζούμε, μία εποχή κρίσεως, μπορεί να ξεπεραστεί με ΄΄ μαρτύριο και θυσία ΄΄ έτσι ακριβώς όπως και οι Άγιοι μας έπραξαν στη ζωή τους.

Εμφανίσεις: 68422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!