Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός λειτούργησε σε ναό γεμάτο από μαθητές

ImageΜέσα σ΄ ένα Ναό γεμάτο από μαθητές της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαιδεύσεως λειτούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Συγκεκριμένα στο Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ν. Ορεστιάδος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε μαθητική Θ. Λειτουργία στην οποία προσήλθαν οι μαθητές των Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης προκειμένου να εκκλησιαστούν εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, το νόημα και τη σημασία που έχει για την ανθρωπότητα.

Τέλος έδωσε τις ευχές του και ευχαρίστησε τους δασκάλους και τους καθηγητές για την ευκαιρία που του έδωσαν  να επικοινωνήσει με τη μαθητιώσα νεολαία της πόλεως.

Αμέσως μετά οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ορεστιάδος που βρίσκεται στην αυλή του Ναού, υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο στο Σχολείο τους ψάλλοντας τα κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της Ν. Ορεστιάδος, όπου έδωσε τις ευχές του εν όψει των εορτών του Δωδεκαημέρου στους καταστηματάρχες και στους διερχόμενους.

Image

Εμφανίσεις: 35860
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!