Διαθρησκειακή «Κοινωνία» διαλόγου και αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Χαρτούμ

ImageΤις άγιες αυτές ημέρες, που διανύουμε, είχαμε την Τιμή να δεχθούμε στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως αντιπροσώπους και επισήμους εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Κοινότητας του Χαρτούμ.

Ηρθαν για πρώτη φορά, με πολλή επισημότητα να μας ευχηθούν.

Προσήλθαν την πρώτη ημέρα, μιά ομάδα έξι ατόμων και τη δεύτερη ημέρα δύο εκπρόσωποι από την Διεύθυνση του Υπουργείου Θρησκευμάτων.

Θεωρούμε, ότι είναι μεγάλη υπόθεση και σημαντικό γεγονός οι επισκέψεις αυτές. Δείχνουν την καλοκάγαθη διάθεση και την ευγένεια της ψυχής τους αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου την αναγνώριση της Ελληνικής Ορθοδόξου παρουσίας στη φιλόξενη αυτή χώρα, εδώ και εκατό και πλέον χρόνια.

Με πολλή αγάπη μας ευχήθηκαν για τη Μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και όπως και οι ίδιοι μας έδειξαν ότι γνωρίζουν ότι είναι όντως μεγάλη εορτή για όλο τον Χριστιανικό κόσμο. Γι’ αυτό και φέτος ήρθαν πιό κοντά μας, περισσότερο από άλλες χρονιές...

Με πολύ δε  ενδιαφέρον ζήτησαν να μάθουν, γιατί εμείς γιορτάζουμε Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου και η Κοπτική Εκκλησία στις 6 Ιανουαρίου. Τους εξηγήσαμε, ότι έτσι γιόρταζε η πρώτη Εκκλησία και τα δύο Θεία γεγονότα, της Γέννησης και της Βάπτισης του Χριστού μαζί, και από κάποιο χρονικό σημείο και μετά οι γιορτές αυτές «ανεξαρτητοποιήθηκαν» μεταξύ τους.

Ενας διάλογος συγκινητικός και μία προσέγγιση λίαν ωφέλιμη και επικοδομητική για μας, που ζούμε, διακονώντας το Μυστήριο του Θεού, στη χώρα του Σουδάν.

Ανεχώρησαν ευχαριστημένοι από αυτή την επικοινωνία μας και δώσαμε την μεταξύ μας υπόσχεση μέλλον να ανταλλάσουμε παρόμοιες και άλλες διαθρησκειακού τύπου επισκέψεις και συναντήσεις, όποτε αυτές λαμβάνουν χώρα στο Χαρτούμ.

Παραθέτουμε φωτογραφίες απ’ αυτή τη συνάντηση.

Ευχαριστούμε το Θεό, που μας αξιώνει να ζούμε ειρηνικά με τους καλοκάγαθους Σουδανούς και να διαλεγόμεθα εν αγάπη μαζί τους.

Αδελφοί μου,

«πάλιν και πολλάκις» επαναλαμβάνουμε και θα επαναλβάνουμε μόνιμα τη μόνιμη παράκληση μας.

Εύχεσθε, παρακαλείτε, προσεύχεσθε να μη μας εγκαταλείψη και σ’ αυτόν τόν Νέον «ενιαύσιο» Κύκλο η Χάρις του Θεού. Τα δε έργα μας να είναι όλα φωτεινά, μέσα στο Φώς της Χάρης Του και της Αγάπης Του.

Εν ειρήνη και εν αγάπη το έτος 2011, που σε λίγο Ανατέλλει.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Image

Εμφανίσεις: 60248
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!