Ιγνάτιος "Μην αποκάμετε και μη γονατίζετε παρά μόνο για προσευχή"

ImageΕόρτια Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Κληρικών, των Ιεροψαλτών και των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/1 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Κατ’ αυτήν ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μοίρασε εόρτια δώρα στα παιδιά, ενώ ο Παραμυθάς κ. Στυλιανός Πελασγός παρουσίασε επίκαιρο δρώμενο του Φιλολόγου Κώστα Γανωτή, με τη συμμετοχή των παιδιών του Δημοτικού.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μίλησε για την χαρά που είναι συνυφασμένη με την ιδιότητα του Χριστιανού και οφείλουμε να την βιώνουμε, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής.

Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι «οι Χριστιανοί διακρίνονταν στην πρώτη Εκκλησία από την αγάπη και την χαρά, ξεχώριζαν γιατί είχαν πρόσφατη την εμπειρία του Χριστού. Κι εμείς έχουμε αυτή την εμπειρία καθημερινά, λειτουργούμε για την χαρά. Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το Μυστήριο της χαράς, της ενότητας. Ενώνεται ο άνθρωπος με τον Θεό, μέσα στο Μυστήριο της Μετανοίας και βρίσκει τον εαυτό του.

Μέσα στην Εκκλησία βιώνουμε αυτή την χαρά και την συναντούμε στον κάθε αδελφό μας ως να είναι ο Χριστός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ’ αυτή και πρέπει να μεταφράζεται σε λόγους χαράς, σε έργα αγάπης και προσφοράς, σε τρόπο ζωής. Δεν επιτρέπεται σ’ εμάς να κυριαρχήσει η στενοχώρια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μπούμε στη διαδικασία της κατάθλιψης που θέλουν να μάς επιβάλλουν. Μην αφήσετε κανένα να σάς τρομοκρατήσει αυτό τον καιρό. Ούτε με διαδόσεις, ούτε με φήμες. Όχι ότι δε θα υπάρξουν δυσκολίες. Θα υπάρξουν, αλλά εμείς τις αντιμετωπίζουμε με άλλον τρόπο. Για εμάς η ελπίδα έχει όνομα, δεν είναι ιδέες, είναι ο Χριστός μας…»

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας:  

«Μην αποκάμετε και μη γονατίζετε παρά μόνο για προσευχή. Εμείς θ’ απλώσουμε τα χέρια όχι γροθιά για τη βία, αλλά όπως ο Χριστός στο Σταυρό για αλληλεγγύη, συμπόρευση, ενότητα. Θέλω οι λόγοι μας να είναι λόγοι ενότητας, συγχώρεσης, χαράς. Από εμάς εξαρτάται να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα… Δίνετε κουράγιο στο λαό μας. Δείτε τους και δείξτε τους ότι η ζωή δεν είναι μόνο μια οικονομία. Επιτέλους, έχει τόσες άλλες ομορφιές, σαν κι αυτή που ζούμε απόψε εδώ… Θα χρειαστούν οι άνθρωποι να βρουν κάπου, έναν τόπο εμπιστοσύνης και χαράς. Εμείς έχουμε αυτόν τον τόπο. Είναι ο τόπος του Θεού, της Εκκλησίας μας. Είναι η Εκκλησία μας…»

Εμφανίσεις: 65027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!