Ο Κορίνθου Διονύσιος τέλεσε δύο μοναχικές κουρές - (Φώτο)

ImageΣήμερα Κυριακή 5/12/2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ιερούργησε στην ιστορική ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας , όπου τέλεσε τις Μοναχικές Κουρές του Βασιλείου Μπουμπάκη, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και του Αθανασίου Πέζου, απόφοιτο του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Κορίνθου.

Ο πρώτος έλαβε το όνομα Χριστόδουλος (προς τιμήν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος) και ο δεύτερος διατήρησε το κατα κόσμον όνομα του Αθανάσιος (προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας),οι οποίοι υπήρξαν πνευματικοί πατέρες του Μητροπολίτη μας....

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στις σπουδαίες προσωπικότητες και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και του Μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας, ο οποίος πριν 50 περίπου χρόνια είχε καρεί Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας.

Τέλος, παρών στις χειροθεσίες των νέων μοναχών ήταν ο πρώην Σχολάρχης της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και νυν Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κοσμάς Γεωργίου.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 113732
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!