Θεσσαλονίκης Άνθιμος «"Τρόικα Γκρέτσια" είναι η ονομασία της Ελλάδας σήμερα»

ImageΗ Ελλάδα βρίσκεται υπό Ευρωπαϊκή κατοχή εκτίμησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του.

Μάλιστα ανέφερε ότι είχε σε πρόσφατο φόρουμ τον εκπρόσωπο της Ελλάδας να έχει μπροστά του σημαία που έγραφε "Τρόικα Γκρέτσια".

"Αυτή είναι η ονομασία μας σήμερα" είπε ενώ δήλωσε πως οι επόμενοι 3 μήνες είναι κρίσιμοι για το μέλλον της χώρας "για να μην πτωχεύσουμε" όπως είπε.

"Δεν θα φτάσουμε και στο '44 όταν πέθαιναν οι άνθρωποι στους δρόμους. Ό,τι είναι θα το αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια. Ψηλά το κεφάλι" τόνισε.

Δήλωσε πως θα συνεχίσει να μιλά για όλα αυτά γιατί αφορούν εθνικά θέματα "χωρίς ιδιοτέλεια γιατί έχουμε υποχρέωση να διαφωτίζουμε το κοινό μας" ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Γ. Παπανδρέου που αγωνίζεται για το καλό της Ελλάδας.

«Εγώ σέβομαι και τιμώ τον κ. Παπανδρέου. Το λέει και η Αγία Γραφή. Να σεβόμαστε τη νόμιμα εκλεγμένη εξουσία. Και αυτό κάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.

Επίσης, τόνισε: «Άλλο η κριτική εντός της δημοκρατίας. Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο αυτό που κάνει. Σ’ ένα αεροπλάνο κάθε μέρα να πηγαίνει πέρα δώθε και νάχει καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσει αυτούς τους ηγέτες της Ευρώπης στα συμβούλια. Για μπείτε εσείς σ’ ένα αεροπλάνο να κάνετε το ίδιο να δείτε πόσο δύσκολο είναι.»

«Και δεν είναι σωστό που αυτοί οι γελοιογράφοι, τον γελοιοποιούν για τα ταξίδια του και τις μάχες που πάει να δώσει. Αυτοί ισοπεδώνουν κάθε αξία και βέβαια πληρώνονται αδρά για τη δουλειά τους…», πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εμφανίσεις: 55156
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!