Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου

ImageΤη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ευγενίου, των τεσσάρων Συμμαρτύρων του και της Αγίας Παρθενομάρτυρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, παρότι δεν εόρτασε επίσημα τα σεπτά ονομαστήριά του, προέστη στις ακολουθίες του πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Αφ´ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και πλήθος Εφημερίων από τις επαρχίες Ιεράπετρας και Σητείας, ενώ στους δύο χορούς έψαλαν πολυμελείς χορωδίες Ιεροψαλτών και σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως από την Ιεράπετρα και τη Σητεία αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, τον Πανοσιώτατο Ηγούμενο της Ι. Μονής Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιο Περάκη και πολλούς Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες Κληρικούς και τους πιστούς που σεμμετείχαν με την προσευχή τους κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, καθώς και τους Ιεροψάλτες που πάντοτε με την καλλικέλαδη ψαλμωδία τους λαμπρύνουν τις πανηγύρεις και τις εκδηλώσεις της Τοπικής Εκκλησίας.

Επίσης ο Σεβ/τος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην υλοποίηση της συντήρησης και ανάδειξης των πολλών παλαιών ναών και των εκκλησιαστικών μνημείων της Μητροπολιτής περιφέρειας, καθώς και σε επίκαιρες εξελίξεις που έχουν σχέση με την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο προσφώνησε κατάλληλα ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο οποίος μετέφερε τα υϊικά σεβάσματα, την αφοσίωση και τις εόρτιες ευχές του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ι. Μητροπόλεως προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στην παρακείμενη αίθουσα του πρώην Οικοτροφείου, όπου παρακάθησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καί όλο το εκκλησίασμα, το οποίο ευχήθηκε από κοντά στον Σεβ. Ποιμενάρχη του γιά τα ονομαστήρια.

Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που παρευρέθηκαν και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήταν ο Νομάρχης Λασιθίου και νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαν. Μαστοράκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Αστυν. Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας κ. Φαν. Μανιαδάκης και ο Λιμνάρχης της πόλεως κ. Εμμ. Ρασούλης, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων και πολύς κόσμος.

Image

Image

Εμφανίσεις: 76478
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!