Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

ImageΤη χειροτονία νέου πρεσβυτέρου τέλεσε σήμερα Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, στην απομακρυσμένη Εκκλησία του Γεννεσίου της Θεοτόκου στην Αλαμανιά της νήσου Άνδρου.

Στη θεία λειτουργία παρέστησαν πλήθος κληρικών και πιστών από τα γύρω χωριά, όπου ήρθαν να ευχηθούν από κοντά στον νέο πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Χαρούλη.

Να σημειωθεί, ότι ο νέος πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος έγγαμος πολύτεκνης οικογένειας, και είναι συνταξιούχος σμηναγός (ΤΝΑ).

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην προσλαλιά του μεταξύ άλλων τόνισε: «π. Κωνσταντίνε η προτροπή της Εκκλησίας «στώμεν καλώς», απευθύνεται πρώτα σε εμένα τον Επίσκοπο μετά σε εσάς τους πρεσβυτέρους, τους διακόνους και τέλος προς το λαό. Ιδιαιτέρως όμως σήμερα απευθύνετε σε εσένα, να στέκεις λοιπόν καλώς κατά πάντα στη ζωή σου, στην συναναστροφή σου, στα ιερατικά και εφημεριακά σου καθήκοντα και στους ανθρώπους. Αυτοί οι λίγοι άνθρωποι που κατοικούν εδώ, από σήμερα θα αναζητήσουν στο πρόσωπο σου τον καλό ποιμένα και τον πνευματικό πατέρα».

Εν συνεχεία ο κ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε: «Ως τα σκαλοπάτια του ιερού βήματος, ότι και εάν πράξει ο άνθρωπος είναι ίσως και αγνοήματα, μέσα όμως από τα σκαλοπάτια του ιερού βήματος ότι και αν πράξει ο ιερεύς δεν είναι αγνόημα αλλά αμάρτημα».

«Οι άνθρωποι θέλουν όλους εκείνους που εισέρχονται μέσα από τα ιερά σκαλοπάτια του ιερού βήματος, να αποπνέουμε στην ζωή μας πνευματικότητα, να βλέπουν ότι όλες μας οι πράξεις της πλημμυρίζει η χάρις του Θεού και του Αγίου Πνεύματος, έτσι ώστε να γινόμεθα ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους αυτούς».

Κλείνοντας τόνισε: «Πρέπει πάντοτε να στηρίζουμε τους ανθρώπους στις στιγμές εκείνες που νιώθουν μόνοι τους, η όταν νιώθουν ότι σφάλλουν στο επιτραχήλιο σου να βρίσκουν ανακούφιση και καταφύγιο».

Image

Image

Εμφανίσεις: 68896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!