Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη

ImageΤην Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου από την Κύπρο και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε από τους δύο Μητροπολίτες η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας χειροτόνησε εις διάκονον τον κ. Δημήτριο Σαράντο καταγόμενο από τον Προφήτη Ηλία Σαμοθράκης και του έδωσε το όνομα Δαβίδ.

Ο νέος διάκονος π. Δαβίδ Σαράντος είναι άγαμος, ενεγράφη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην χειροτονία παρέστησαν όλοι οι ιερείς του νησιού καθώς και οι Σαμόθρακες ιερείς που υπηρετούν σε ναούς της Αλεξανδρουπόλεως και των γύρω περιοχών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο Κοινωνικό, ωμίλησε επικαίρως για τον Άγιο Ελευθέριο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ευχαριστώντας παράλληλα και τον Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση που του απηύθυνε.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 74677
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!