Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου – (Φώτο)

ImageΜε λαμπρότητα και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 στην Άρτα, η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου.

Το πρωί τελέστηκε λαμπρό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Ναυπάκτου Ιεροθέου, Σύρου Δωροθέου, Ζιχνών Ιεροθέου, Κοζάνης Παύλου, Λαγκαδά Ιωάννου και Κηφισίας Κυρίλλου.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο ιερό οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως κ. Μελέτιος και Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Να αναφερθεί, ότι στον Μητροπολιτικό Ναό παρέστησαν ο Νομάρχης, οι στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές του τόπου, καθώς και πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και την διδασκαλία του Αγίου Ιγνατίου περί του προσώπου του Επισκόπου στη ζωή της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σύρου τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα εδώ επιβεβαιώνονται τα λόγια του Αγίου Ιγνατίου, ότι όπου ο Επίσκοπος εκεί και το πλήθος. Έτσι και σήμερα είμεθα όλοι εδώ συγκεντρωμένοι, καθώς προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ο πνευματικός σας πατέρας, τον οποίο  η Εκκλησία δια της χάριτος του Αγίου Πνεύματος τον εξέλεξε και χειροτόνησε Ποιμενάρχη σας.»

«Όπως ο Άγιος Ιγνάτιος λέει στις επιστολές τις οποίες έγραψε προς τις διάφορες Εκκλησίες, οδεύων από την Αντιόχεια προς τη Ρώμη για το μαρτυρικό τέλος της επίγειας ζωής του, το ίδιο ευχόμεθα και για εσάς με την ανύστακτη μέριμνα και ποιμαντική ευθύνη του θεοφόρου πράγματι Ποιμενάρχη σας κ. Ιγνατίου, να είστε καθ΄ ημέραν και αγιοφόροι, και θεοφόροι και χριστοφόροι".

Εν συνεχεία ο κ. Δωρόθεος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Άρτης με πολύ ωραία λόγια, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τον μητροπολίτη σας τον αγαπάμε, τον τιμάμε και το σεβόμαστε όλοι, διότι με την απλότητα του, την καλοσύνη του και το εκκλησιαστικό του ήθος μας διδάσκει και τον θεωρούμε πατέρα μας».

«Πάντοτε περικοσμεί με την παρουσία του την Εκκλησία και το Σώμα της Ιεραρχίας μας, γι’ αυτό και του ευχόμαστε να έχει ακύμαντη, ανέφελη και πολυχρόνια αρχιερατεία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο ομιλητής έκανε λόγο για διπλή χαρά, τονίζοντας ότι «η χαρά μας είναι διπλή σήμερα διότι συλλειτουργεί μαζί μας και έτερος εορτάζων Αρχιερέας, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος».

«Ένας μητροπολίτης της ιωβείου υπομονής, της μακροθυμίας, της ανεξικακίας και της αγάπης, με μεγάλη ποιμαντική ευθύνη και μέριμνα ποιμαίνει τον λαό του. Ο μητροπολίτης Λαρίσης αποτελεί για εμάς ένα φωτεινό παράδειγμα ιεράρχη, με πολλές αρετές προς μίμηση», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Δωρόθεος.

Προ της απολύσεως ο εορτάζων Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε του Αρχιερείς που τον τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους, αλλά και τους πιστούς που αν και Δευτέρα σήμερα έσπευσαν να συνεορτάσουν με τον Επίσκοπο τους.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 68238
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!