25 χρόνια πνευματικής διακονίας από τον Μητροπολίτη Αγαθόνικο

Image……….Και ο χρόνος πέρασε… 25 ολόκληρα χρόνια σημαδεύτηκαν μέσα στη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα. 25 χρόνια γεμάτα δημιουργία και πνευματική προσφορά.

Και έγιναν ιστορία… Ιστορία, συνεχίζοντας στη σύγχρονη ζωή την εμπειρία του παρελθόντος και οικοδομώντας το παρόν. 25 χρόνια πνευματικής διακονίας στη Μητρόπολη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος. 25 χρόνια συνεχούς προσφοράς από τον Σεβασμιώτατο κύριο ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ, που στη σύγχρονη ζωή συνεχίζει την ιστορία της Εκκλησίας μας.

Γι' αυτά τα 25 χρόνια, 1985-2010, ο Επίσκοπος στη Μητρόπολη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος Κύριος ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ, έγραψε ιστορία ως αναφέρεται. Μία ιστορία που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Σημαδεύει ζωηρά το χρόνο και χαρακτηρίζει το χώρο.

Τα έργα της Εκκλησίας, που είναι έργα αγάπης και πίστεως στο Θεό και τον άνθρωπο, αγιάζουν και το χρόνο και το χώρο, γιατί όλα γίνονται "εν Κυρίω". Αυτός νοηματίζει τα έργα της αγάπης της Εκκλησίας και χορηγεί τον αγιασμό (εν Αγίω Πνεύματι) σ'αυτά. Έτσι ο λόγος και το έργο, η θεωρία και η πράξη παίρνουν έναν αιώνιο χαρακτήρα φωτιζόμενα από το Άγιο Πνεύμα και αγιαζόμενα από το πρόσωπο του Χριστού.

Τα έργα του Σεβασμιωτάτου Κυρίου ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ στη Μητρόπολη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος χαρακτηρίζονται από το πιο πάνω περιεχόμενο και ευλογούνται από το Θεό, επιδοκιμαζόμενα από τον ίδιο το λαό. Απ'αυτόν το λαό, που με αλάνθαστο αισθητήριό του πριν 25 χρόνια, το 1985 δηλαδή, επευφημούσε ζωηρά τον Επίσκοπο Κύριο ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ στην ενθρόνισή του στην Κατερίνη, "Άξιος".

Αυτός ο λαός γνώριζε και γνωρίζει να σκέπτεται και να πράττει ορθά. Και δεν διαψεύστηκε. Βάδισε αλάνθαστα… Έτσι στο πρόσωπο του πρώτου Επισκόπου στη Μητρόπολη αυτή μετά το θάνατο του Επισκόπου Κυρού Βαρνάβα, βρήκε τον εκφραστή των ιδικών του επιθυμιών για αγάπη και καλοσύνη, για πρόοδο και εργασία. Και το έργο στον πνευματικό και υλικό τομέα ήλθε αμέσως και συνέχεια με μια προοδευτική άνοδο με πιότερη δύναμη και ζήλο, με αγάπη και ελπίδα, με ζωή…

…Και πέρασαν  25 ολόκληρα χρόνια, που σημαδεύτηκαν μέσα στη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα. Κήρυγμα και λόγος. Κατηχητικά Σχολεία και γιορτές. Μουσικές και νεανικές παρουσιάσεις. Φιλανθρωπία, Συσσίτια και Κατασκηνώσεις. Ανεγέρσεις Ναών… Μια ζωντάνια, μια πρόοδος, ένας αγώνας…

Και μπήκαμε στην Έκτη πενταετία… με την ίδια θέληση, τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγάπη. Αγάπη για τον άνθρωπο, εμπιστοσύνη σ'αυτόν. Και το έργο ευλογείται από το Θεό και αυξάνει και γιγαντώνεται για την δόξα Του.

Εμείς που υπήρξαμε κατά την εικοσιπενταετία αυτή μέτοχοι και συνεργάτες παρόντες, ο λαός που επιδοκιμάζει και προσφέρει, γενόμενος συνδημιουργός, προσευχόμαστε και παρακαλούμε τον Θεό να χαρίζει υγεία και φωτισμό στον Επίσκοπο στη Μητρόπολη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος Κύριο ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ να συνεχίσει να πλοηγεί το σκάφος της Τοπικής Εκκλησίας με αγάπη και καλοσύνη, με εργατικότητα και θέληση, όπως πάντα.

Και ο Θεός ευλογεί τα έργα μέσα στο χρόνο και το χώρο και τα κάνει υπερχρονικά και υπεροπτικά, πάντα παρόντα και συνεχώς επαναλαμβανόμενα μέσα στην αιωνιότητα. ΑΜΗΝ.

Εμφανίσεις: 101569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!