Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πολιούχος της πόλεως Κατερίνης

ImageΜε κατάνυξη αλλά και με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου η πολιούχος και έφορος της πόλεως Κατερίνης, Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν, την παραμονή, ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης, στον οποίο οφείλει και η πόλη το όνομά της, όπου τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, όπου εκτός από τον επιχώριο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο, έλαβαν μέρος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ και Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στη συμπλήρωση εικοσιπενταετούς θεοφιλούς και μαρτυρικής Αρχιερατίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου.Image

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση του Λειψάνου της Αγίας και της ιεράς Εικόνος Της στην κεντρική λεωφόρο της Κατερίνης και δέηση μπροστά στο Δημαρχείο της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικος, αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, περάτωσε το λόγο του λέγοντας:

«…Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι και προσεύχομαι οι μεσιτείες της Αγίας να σώζουν την πόλη μας, την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο από κάθε δεινή κατάσταση και το άγιο παράδειγμά Της να αποτελεί για όλους μας πυξίδα για την πορεία μας πάνω σ’ αυτή τη γη που μας φιλοξενεί. Χρόνια πολλά!»

Image

Εμφανίσεις: 90899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!