Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στη Καλαμάτα (Φωτογραφίες)

ImageΜε παρουσία πλήθος κόσμου έγινε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Ραφαήλ, η οποία φυλάσσεται στο Μοναστήρι των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου των Νεομαρτύρων στη Μυτιλήνη.

Την Τίμια Κάρα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, και την οποία παρέλαβε με συγκίνηση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία με τη συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου "Φλαρίου" από τον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους και την οδό Αγίου Νικολάου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της παραμονής της κάρας στην Καλαμάτα έχει ως ακολούθως:

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία με αρτοκλασία. Την Κυριακή 21/11 θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου.

Τη Δευτέρα 22/11, μετά το πέρας του εσπερινού θα τελεστεί Ιερό Ευχέλαιο. Τέλος, την Τετάρτη 24/11 μετά τη θεία λειτουργία θα γίνει η Παράκληση των Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου και στη συνέχεια θα αποχωρήσει η κάρα με τη συνοδεία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης.

Επίσης καθημερινά θα τελούνται στις 7 το πρωί όρθρος και θεία λειτουργία.

Τα απογεύματα ώρα 5μμ θα τελούνται εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου.

Φωτογραφίες: Τάσος Σπηλιωτόπουλος

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 83660
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!